Helyben készíthető bankkártyák

A világ minden részén elérhetővé válik a Zebra Technologies eddigi leggyorsabb ZXP Series 8TM biztonsági kártyanyomtatója.

 

Az új sorozat gépei az iparági igényeknek megfelelő egyedi pénzügyi kártyanyomtatást tesznek lehetővé.

 

A világ vezető speciális nyomtatások és automatikus azonosító megoldások szolgáltatója, a Zebra Technologies Corporation (NASDAQ: ZBRA) a CARTES & IDentification kiállításon jelentette be, hogy a ZXP 8TM sorozatú biztonsági kártyanyomtatója immár világszerte elérhetővé vált. Ez a nyomtató azokat az iparági igényeket elégíti ki, amelyek az egyedi megjelenésű banki hitel-, betét- és ATM kártya előállítására irányulnak. A Zebra ezzel az újdonsággal is a különféle pénzügyi kártyák biztonságos nyomtatásának és enkódolásának a kiemelt fontosságát helyezi előtérbe.

 

 

Biztonsági nyomtatási lehetőségek
A Zebra ZXP 8 sorozatú biztonsági kártyanyomtatója több vezető alkalmazás-szolgáltatóval közösen nyújt lehetőséget teljesen aktivált nem dombornyomásos betét-, hitel- és ATM kártyák nyomtatására. Mindez már a pénzintézeten belül is, helyben és azonnal megvalósítható, így az ügyfelek megtakaríthatják azt az időt, amelyet rendszerint az új kártyákra való várakozással töltenek. A ZXP azonnali kártyanyomtatóval a bankok, kiskereskedők és felsőoktatási intézmények még távoli telephelyeiken is képesek lesznek saját igényeiknek megfelelő pénzügyi kártyák nyomtatására.

 

A díjnyertes ZXP 8 re-transzfer kártyanyomtató technológiájának továbbfejlesztésével ennek a printernek a biztonságos kártyakészítést lehetővé tévő változata egy önlezáró mechanizmussal rendelkezik, amely megakadályozza az engedély nélküli használatot, elrejti a bemeneti és kimeneti tárolókat, továbbá tartalmaz egy titkosító rendszert is, amely biztosítja, hogy a kártyatulajdonosok minden kényes adata a hálózaton keresztül történő továbbítás során is biztonságban maradjon. A nyomtató az EMV 1. szintű tanúsítvány alapján megfelel a smart kártyák enkódolására vonatkozó ipari biztonsági előírásoknak is. A tanúsítvány azt vizsgálja, hogy a rendszer megfelel-e az EMVCo sztenderdek által meghatározott, az elektromechanikai tulajdonságokra, a logikai interfészre és a továbbviteli protokollra vonatkozó előírásoknak.

 

“A Zebra folyamatosan igyekszik kielégíteni a piaci igényeket, ezért bővítjük tovább termékportfóliónkat a ZXP 8 sorozatú azonnali kártyanyomtatónkkal” - nyilatkozta Halász Árpád, a Zebra Technologies regionális értékesítési vezetője. „Kínálatunk diverzifikálásával most olyan megfizethető, biztonságos nyomtatási lehetőséget ajánlunk, amely ügyfeleink és partnereink számára a lehető leghatékonyabb üzleti működést teszik lehetővé szerte a világon.”

 

A Zebra Technologies partneri viszonyt épített ki vezető pénzügyi kártyakibocsátó cégekkel annak érdekében, hogy komplett megoldásokat tudjon nyújtani a pénzügyi intézmények számára. A partneri viszony keretén belül, minden egyes partnervállalat saját dinamikus és egyedi, azonnali kártyanyomtatást támogató szoftvere összekapcsolásra kerül a ZXP SI nyomtatóval, így mindenki ügyfélre szabható megoldásokat nyújthat saját megrendelőinek.

 

 

A partnerek között szerepelnek a következők:
Smartsoft: törökországi székhelyű vállalat, jelentős egyesült államokbeli irodahálózattal; a cég nemzetközi szinten kínál azonnali kártyanyomtatási és smart kártya megoldásokat.
Gemalto: franciaországi székhelyű nemzetközi vállalat, amely azonnali kártyanyomtatási megoldásokra kínál komplett rendszereket.

 

„A vezető kártyaellátók a ZXP azonnali kártyanyomtatót sorra elfogadják és alkalmazni kezdik, ami egyúttal termékünk előnyeinek és erősségeinek legfőbb bizonyítéka.” - mondta Halász Árpád.

 

Megfizethető nyomtatási opciók
A Zebra a CARTES & IDentification kiállításon tegnap jelentette be, hogy a ZXP termékcsalád kiegészítéseként forgalomba hozza a ZXP 3TM sorozatú nyomtatót, amely költséghatékony megoldást kínál a gyors, magas minőségi színvonalú közvetlen kártyanyomtatásra. A ZXP 3 nyomtató, amely 2011. első negyedévében kerül piacra, egyedülálló a kártyanyomtatók piacán, hiszen számos kiemelkedő termékjellemzővel rendelkezik, mint amilyen a meghajtó-alapú nyomtatási technológia is, amely a saját nemében a legjobb teljesítményt nyújtja igen vonzó kiinduló áron.

 

Forrás: www.zebra.com