Ki milyen gépen dolgozik?

Kiváncsi vagyok ki milyen gépen dolgozik, és hol?
Power Printer
 
Üdv!
Ezelött 3 hónapig rotin: Albert Frankental A-200S.
Most egészségügyi okok miatt az elökészitöben dolgozok.
wuki
 
Ja...!
Szegeden, a Délmagyarország Kiadó nyomdájában. Délhomály (röviden)
wuki
 
jelenleg egy velem majdnem velem egykorú(30) 2 szines Heidelberg Gto-n, és nagyon jól kijövünk egymással én is szeretem őt és ő is engem :))
_________________
Üdv
Robbesz
  
4 werkes Heidelberg Printmaster B/2 -es gépen. A gép 3,5 éves, mi vettük el a szüzességét Nagyon szeretem!
Majd el felejtettem mindez Szegeden az Innovariant nyomdában.
_________________
Tisztelettel! Börcsök Imre
  
Sziasztok!
Én hivatalosan egy B/1-es 4werkes S/W rolandon dolgozom . 5 éves és csak ez az egy van belőle a világon. ( lehet volt okuk hogy ne csináljanak többet ) Amugy nagyon modern gép, lepipálja a heilderberget, és szerintem itt van a bibi, mert rengeteg az elektronika benne és ezzel sok a baj.Másodállásban pedig egy B/2-es 4 werkes Milleren. na ez egy csudagép, nekem elhihetitek!!! Aki dolgozott Milleren vagy dolgozik azt kérem jelentkezzen!!!!!
zsozsi71
 
Mailander 169 "bádognyomó prés" 1160x770-es formátumú íves bádogofszet.
Pill. fém díszdoboz gyártás a cég fő profilja
BFeri
 
Nagyon érdekes!!
 
Van róla képed?
 
Tecnikai infók?
_________________
Üdv
Robbesz
  
Végre egy unicum!
_________________
Tisztelettel! Börcsök Imre
  
Jelenleg egy Dell notebook gépen dolgozom...
Klaymen
 
Én meg szorobánon...
_________________
Tisztelettel! Börcsök Imre
  
Hali!
Váradrol irok,egy 6 werkes heidi speedmasteren melózom.
Robbesz te hol melózol Nógrádban?
Ha van valakinek a számitógépén valami szakmai anyag, bármi az ofszettel kapcsolatban,szivesen fogadom!
Köszi
Zöld Gy
 
KBA Rapida 162 6W+L hibrid.
georgbob
 
Jelenleg egy 4 werk-es Speedmasteren dolgozom, előtte egy 4 werk-es B/1-es Miller-en 1 évig.
jolie1
 
Mostanában (kb 7éve) rotoman 30 vagy 40 mikor hol van meló.
Ha nincs meló akkor lithoman (69-böl) v. ultraset ro-72 ill. zirkon forta hála ezeken ritkán inkább csak hétvégén.
torgyán
 
Szevasztok.
 
Heidi CD-74 5 színes. Nagyon jó gép, amit szeretek benne, hogy az átadódobok hosszított O alakúak, és nincs rajta krómfólia borítás, mint a síma Speedmastereken. Így nem kell vakargatni le róla a festéket. Hátrány a gépnél a számítógép. Mivel elég új fejlesztés (mindent a papír mérete, vastagsága után állít be- kirakót-berakót - levegőmennyiséget), sok a gyerekbetegsége.
_________________
Mindig csak nyomni?
stratovar
  
Szerintem a régi heidiken sem kellett vakargatni az átadó dobokat. Kis odafigyelésel korrektül lehet ezekkel is dolgozni. Nálunk müszak végén illet és illik úgy átadni a gépet hogy letöröltük a dobokat is. A régebbi gépeken pedig elég jól bevált a super blue háló vagy a szilikongyöngyös fólia. A mostani Speeden amin vagyok perfect jacket lemez van és mondhatom hogy nem igazán van bajunk vele.
Az új agyon extrázott gépekkel viszont nekem is gondom van. Lassan ott tartunk hogy nem kell szinezni mert a gép mindent beállít és korrigál. Nem kell beigazítani mert ctp-van és csak max század milimétereket kell állni. Nem kell méretet állitani mert majd a gép. Azt már persze nem látja ha vágó kicsit odébb vágott.Vagy hullámos delejes a papir. Erre jönnek az uj megoldások. Kamera figyeli az ívet hogy van-e poloska ? Szárad-e az ív? Egyébként mindig ezek a full extrák halnak be elöször a gépen.Sokan elfelejtik hogy ezek a dolgok csak egy jó kiindulási alapot adnak.Még egyenlőre a gépmester az aki vezényli a nyomtatást. De lassan ott tartunk hogy jöhetnek a betanított droidok akinek elmondják : " Itt van komám ezt a gombot nyomd ha indulni akarsz ezt meg ha megállsz" A többit a csúcstechnika megoldja. Nem a fejlődés ellen vagyok sőt...szeretem ha gyorsan és jól dolgozhatok...de ha egyszer csak a gépnek kezdenek hinni az emberrel szemben, és a gép kap nagyobb bizalmat...mert a gép az tudja... hát itt van a baj
Dursusz
 
Üdv!
Az új Speedek nekem nagyon bejönnek. Pörgős rajtuk a meló. Az átállás sitysuty megvan. Pár ív és indulhat is az új meló. A megrendelőket ez érdekli. Ezért gyárt ilyen gépeket mindenki.
Ha megszokja a gépmester ezt is ugyanúgy fogja szeretni mint a régieket.
Az átadokra térve... Igen ha rendszeresen le van takarítva akkor nem kell vakargatni. Elég letörölni.
_________________
Tisztelettel! Börcsök Imre
  
Hát igen, elég letörölni, ha van segítséged! Tapasztalatból mondom, egyedül mosni, gombot nyomni nem könnyű. Ekkor van az, hogy egyszer csak vakargatni kell. Hál istennek ezt a helyet már rég elhagytam. De egyáltalán minek az átadó!!! A KBA minden gépét (beleértve a legkisebbet is) dupla tárolóval, dupla ellennyomóval építi. Jobb az ívfutás, abszolut kizárható a nyomóoldali érintkezés bármivel. Nekem ez tetszik a KBA-ban és talán ezzel ki is merítettem a pozitív oldalát a gépnek. Nem, még a festékvályú az jó. Igaz tovább tart a mosása, de mivel nincs fólia, mindig pontos a zóna, bármikor is hívok elő egy régi munkát. Üdv
georgbob
 
hmmm... az agyonextrázott gépek... Heidi cd 74 8 werk, tök szép, meg minden, bár én még csak nem is ugatom.
Elindulás, denzitométer végigkocog az ellenörző csíkon, gombnyomásra jóváhagyva, aztán hadd szóljon... félautomata lemezcsere? hm... olvasgatva a gépkönyvet, itt már nem biztos, hogy nyomdászatról van szó; ahogy én láttam, elég, ha be tudja állítani az apparátot, hogy gyorsan nyomjon, és kész...
szerintem...
bezzeg a régi szép időkben, igaz Torgyán? tankönyv az ro-n, telefonkönyv a zirkonon... hajjaj...
szikrás
 
már második napja Wifag OF790/370S újságnyomó csoda (nekem még az...)
nagy büdös vas!
zidaneferi
 
Helló mindneki! Én egy elég egyedi gépen nyomom: Gallus EM-510. Magyarországon az egyetlen, és európában is csak 3-4 van belőle. Ez egy 8 werkes flexo gép.510mm szélességben nyom. Öntapadó,és fólianyomásra (12 mikron-tól!! ) egyaránt alkalmas. 8 szín, plusz laminálás, hideg-aranyozás,rádásul egy menetben... Ha kell stancolás, szélevágás. Olyan, mint egy rolls-royce.
Autómatikus regiszter-kontroll, hála a senso-tec cuccnak. Sleeve rendszerű, szervómotoros meghajtás minden nyomóműhöz. (ami azért nem semmi... pl. ha hosszban kell torzítani:) stb..)
 
Előtte egyébként egy Gallus EM-280-on nyomtam, de az egy kisgyerek ehhez képest:))) A Nilpeter FA2500 már komolyabb.
 
Ja és ha valakinek van kérdeése flexoval kapcsolatan, csak bátran...
 
Üdv! Suba:) from Szeged
 
mit tudjatok ti mi a jo gep a DOMINANT 516 az igen az gep egy van romaniaban olyan s..r .
jozsi62
 
Ha van ősz hajszálam azt annó Dominanton szedtem össze
_________________
Tisztelettel! Börcsök Imre
  

Üdv!
Nem akarok senkit sem megbántani, de szerintem a Dominant inkább egy "irodai sokszorosító". Dolgoztam rajta, color munkákat készítettem egy werken. Az életkedvem az elhagyott közben.
Hát ez van.
Szép napot!!
wuki
  
Sziasztok!
Jómagam egy sorszámozós Heidi gto 46-oson melózok. Nem tudom ki,hogy van vele,de valami miatt én szeretek sorszámozni. Persze csak abban az esetben ha megbízhatóak a számozók.
atus
  
Hónapok óta újra Rotoman. Hogy azok milyen ótvar gépek, istenem... szépet nyomni vért izzadva lehet, befűzéshez legalább Csollány Szilveszternek kell lenni... brrr
zidaneferi
  
helló! Én 4 szines DOMINANT 547 P, és 4 szines HEIDELBERG GTO 52-N NYOMKODOK. B/3-AS FORMÁTUMBAN. HÁT A HEIDIBEN EGY KICSIT CSALÓDTAM. 6 éves a gép és a hengerek meguktól elállítódnak, a nedvesítés katasztrófa!
És két hónapja hoztak angliából egy EDALE-BETA 7 színes 2 aranyozós uv szárítós flexót! Ezen még nem tudok melózni de igyekszem megtanulni! Bár úgy nehéz lesz hogy nem ért senki hozzá, mert hálistennek ebből csajk ez az 1 van magyarországon! Majd csak eljön valaki megtanítani!
bundesz75

Sziasztok! Én speciel

Sziasztok!

Én speciel rotációs gépen dolgozom, ami MAN Uniset cold-set masina.
4 torony+ 2 apparát+ heft+ 3. hajtás.Tök jó, de lehetne Uniset 70-es is
, mert az jobb.De így csak 60-as.A tekercsváltója egy álom, bármikor levált, gyorsítás-lassítás alatt is, alapjáraton is.A baja csak az, hogy kézi vezérlése nincs, tehát ha menet közben szeretnék tekercset váltani úgy, hogy még a fél guriga rajta van, akkor nem lehet. Meg kell állni a géppel.Amúgy "cukikis" gép ez, egyenes befutású, nincs fodító rúd.A hengerbeállítás az bonyolultabb, mint a 70-es Uniseten, de meglehet szokni.Átállás az meg hipergyors,beemeléshez nem kell kulcs, kiemelés sűrített levegős, a befűzőlánc,ha karban van tartva, nagyon gyors.
Szóval jó ez, csak a fizetés kevés:))

Üdv: Lagrotta

Harris gépen rajtam kivül

Harris gépen rajtam kivül sekni nem nyomkorászik? :)

Lithoman 3-as rotacioson

Lithoman 3-as rotacioson nyomom 5 eve .32 oldalas A4 Tuz , ragaszt ,hasit,gammarler sor , 65.000 fordulat per ora .csucstechnika ,automata denzitasmeres es allitas ,megtech automata tekercsvalto es szarrito.
Elotte dolgoztam Rotoman D, Harris ,KBA, Forta Zirkon mind rotacios .

ja elfelejtettem hogy

ja elfelejtettem hogy hol...:) Brasso

Zold Gy-nek ha kell anyag az

Zold Gy-nek ha kell anyag az offset nyomtatasrol nekem van egy 1300 oldalas
A mail cimem komives_attila@yahoo.com