Nyomtatás - Press

Új fejlesztések a ROLAND 700 HiPrint géphez

A Manroland Sheetfed elkötelezettsége a folyamatos kutatás-fejlesztés mellett 7 új lehetőséget eredményezett a ROLAND HiPrint kategóriájú gépeinél, melyekkel megerősíti helyét az ofszet nyomtatás élvonalában, és olyan új lehetőségeket teremt az egész világon, melyek a beruházások gyorsabb megtérülését segítik.

 

Az ügyfelek visszajelzéseire alapozva 7 új fejlesztést építettek be első lépcsőként a ROLAND 706 LV HiPrint gépbe, várhatóan rövid időn belül pedig a teljes ROLAND 700 HiPrint gépcsaládba.

Találkozó a világ legnagyszerűbb hosszútávfutójával: ROLAND 700 HiPrint HS

Nagy példányszámú munkák nyomtatásához nincs jobb megoldás, mint a ROLAND 700 HiPrint HS. A manroland hosszútávfutójának pedigréje legendás, a vérvonala a rekordok könyvébe bekerült 500 milliót meghaladó nyomatszámot produkáló elődökhöz vezet vissza.

 

A nagy példányszámokra tenyésztett szuper ló a magas minőségű kereskedelmi és csomagolási terepen 18.000 ív/ óra sebességgel bír. Emellett ez nem egy buta állat. Csak vessen egy pillantást azokra az egygombos vezérlő megoldásokra, melyeket a manroland beépített ebbe a telivérbe, és látni fogja, hogy nemcsak a világ legnagyszerűbb hosszútávfutójával van dolga, de egyben a legokosabbal is.

Denzitás

A denzitás fogalmának levezetéséhez a rétegek tulajdonságait kell megvizsgálni: mit tesznek a rétegek a rájuk érkező fénysugárral.

 

Fénytani rétegnek tekinthető minden tárgy, amely a fény útjába kerül. A rétegek határfelületek között elhelyezkedő részei fénytani szempontból azonos anyagi minőségűek. A nyomdaipar szempontjából a legjelentősebb rétegek: a nyomathordozók felülete, a rányomtatott festék- és lakkréteg, valamint a fényérzékeny rétegek.

ROLAND R700 DirectDrive

Találkozó a világ leggyorsabb beigazítási idejű nyomdagépével

 

Kis példányszámú munkákhoz a ROLAND R700 DirectDrive verhetetlen. A DirectDrive gépnél a lemezcsere egyszerre zajlik az ellennyomó henger és a gumikendő mosással. Az eredmény: az elérhető leggyorsabb beigazítási idő.

 

Ez kiegészítve a száloptikás, menet közbeni nyomathossz állítással (99 mm-ig), és azzal, hogy a nyomóművek bármely kombinációja kikapcsolható a munkák között, a legjobb kis példányszámú profittermelő gépet eredményezi.

 

Hozzávéve a legendás ROLAND nyomatminőséget és a hosszú várható élettartamot, nem csoda, hogy azt mondjuk: Nem minden nyomdagép egyforma. Nem minden nyomdagép manroland.

 

Nyomtatás a fizikai határon

Százezer dpi felbontású színes képet nyomtattak egy különleges technológiával, amely pár nanométer magasságú oszlopocskákat alkalmaz a kép megjelenítéséhez. A Nature Nanotechnology oldalain részletezett módszerrel apró vízjelek vagy titkos üzenetek nyomtathatók, illetve nagy adatsűrűségű képi adattároló lemezek is létrehozhatók lehetnek.

 

Az ultranagy felbontású képek minden egyes képpontja négy nanoméretű oszlopból áll, amelyek csúcsán ezüst és arany korongok foglalnak helyet. Az apró struktúrák átmérőjét és a köztük lévő tér nagyságát variálva irányítható, hogy milyen színű fényt verjenek vissza. A szingapúri A*STAR kutatói ezen módszer révén hozták létre színpalettájukat, és ezeket az úgynevezett strukturális színeket használták a nyomtatás során.

A FLEXÓ NYOMTATÁS

A flexó nyomtatás, ugyanúgy, mint a magasnyomás egy közvetlen nyomtatási eljárás. A flexó nyomtatás abban különbözik a magasnyomástól, hogy a nyomófesték kémiailag másképpen összetett, kis viszkozitású, a nyomóforma flexibilis (rugalmas) és nagyon különböző anyagok nyomtathatók ezzel az eljárással.

 

A flexó nyomtatás a rotációs magasnyomtatás egyik legfiatalabb és legdinamikusabban fejlődő ága, ahol a nyomtatáshoz szükséges rugalmas nyomóforma különböző kerületű hengerpalástra van rögzítve.

 

A nyomóformát egy hengerrel vagy rákellel lehúzott raszterhenger festékezi be és a folyékony (oldószer- és vizes bázisú), vagy paszta formájú (UV-festékek) nyomófestékeket tetszőleges fajtájú nyomathordozóra adja át.

 

Manapság már hasonló minőségre képes, mint az ofszet- vagy a mélynyomási technológia. Magyarországon elsősorban a csomagolástechnika területén alkalmazzák: csomagolóanyagok, címkék előállítására.

Profi Tipp - Alkoholmentes nyomtatás

Az izo-propil-alkohol csökkenti a nedvesítő oldat felületi feszültségét és növeli viszkozitását, ezáltal vastagabb vízréteg biztosítható, amely reakcióba lép a festékkel és a nyomóforma nemnyomó elemeivel.
Alacsony párolgáspontja miatt könnyedén elpárolog a festékező hengerláncról, így kevesebb nedvességet közvetít a papírnak és egyben elvonja a hőt, tehát hűti a rendszert.

Mindenre képes

„Akármelyik oldalról is vizsgáljuk meg döntésünket a felületnemesítésre használt csúcsteljesítményű gépünk beszerzéséről – egyértelmű volt” – tekint vissza a Trier melletti Föhrenben székelő Nikolaus Bastian Druck und Verlag GmbH gyártásvezetője, Gerrit Schneider. Ennek megfelelően a jó hírű nyomda, ahol jelenleg kb. 130 munkatárs dolgozik, az új hatszínű nyomógépénél nem tartott igényt a dupla lakkozóműre, hanem helyette a svájci Steinemann Technology rotációs, csúcsteljesítményű Hibis 104 flexo- és szitanyomógépét állította rendszerbe.

Előre látható flexónyomat-minőség

High-End proofkészítés a csomagolóanyag-gyártásban
A Kiskőrösi flexoszimpóziumon elhangzott előadás szerkesztett változata

 

Lázárfalvi Tamás

 

A flexónyomtatás – és általában minden nyomtatás – egyik legnagyobb kihívása a technológiai jellemzőkből fakadó nyomási jellegzetességek elfogadtatása a megrendelővel.

 

A nyomatminőség előre jelzésére az ofszettechnológiák esetén természetes, hogy a megrendelő egy próbanyomaton – proof-on (próbamásolaton) – hagyja jóvá a nyomdai példányszám nyomást (tekintsünk el itt annak taglalásától, hogy a hazai gyakorlatban mindez mennyire hibásan értelmezve működik – a téma egy külön cikket érdemelne).

Presstek DI 34-X és DI 52

Négyszínes szárazofszet nyomógép

 

A Presstek DI34-X és DI 52 a működésében ötvözi a digitális és az ofszet technológiát. A berendezés a nyomólemezeket a beépített CtP-je segítségével készíti el, a képalkotáshoz a DI, azaz a direct imaging technológiát használja.

 

A működéshez két számítógép szükséges: az egyik maga a RIP, a másik pedig egy olyan tároló-, valamint vezérlőegység, amely a RIP által generált fájlokat a képkészítő lézernek továbbítja. A RIP-alapból 200 lpi, illetve 300 lpi finomsággal lehet színre bontást végezni. A gép lézerfejeit – amelyekből tornyonként egyet szereltek – egységenként hat lézerdiódával konstruálták, így a diódák a titánium-dioxid lemezre összesen huszonnégy sugárnyalábbal égetik be a képet.

Tartalom átvétel