Új fejlesztések a ROLAND 700 HiPrint géphez

A Manroland Sheetfed elkötelezettsége a folyamatos kutatás-fejlesztés mellett 7 új lehetőséget eredményezett a ROLAND HiPrint kategóriájú gépeinél, melyekkel megerősíti helyét az ofszet nyomtatás élvonalában, és olyan új lehetőségeket teremt az egész világon, melyek a beruházások gyorsabb megtérülését segítik.

 

Az ügyfelek visszajelzéseire alapozva 7 új fejlesztést építettek be első lépcsőként a ROLAND 706 LV HiPrint gépbe, várhatóan rövid időn belül pedig a teljes ROLAND 700 HiPrint gépcsaládba.

 

Ezen fejlesztések közül kulcsfontosságú a Manroland új SPL (simultaneous plate loading technology) lemezcsere technológiája. A gépmester egy gombnyomással képes végrehajtani a lemezcserét és a gumikendő mosást egyszerre, megtakarítva mintegy 7,5 percet munkánként. Ez folyamatos műszakot feltételezve évi 2.700.000 ív nyomtatási kapacitás többletet, végeredményben kevesebb ráfordítást, magasabb árrést és jobb versenyképességet jelent.

Szintén bevezetésre kerül a Manroland Sheetfed teljesen új szívószalagos ívvezetési technológiája a hagyományos szívógörgők helyett. A nagyobb felületű tapadás miatt pontosabb az ívadagolás az ívfékezés és vezérlés nagyobb sebesség mellett is.

 

A harmadik előny a lényegesen megnövelt nyomtatási sebesség 16.000-ről 17.200-ra, lehetővé téve nagyobb mennyiségek hatékony elkészítését.

 

A hatékonyságra talán még nagyobb hatással van a Manroland Sheetfed bevált LEC (Low Energy Curing – alacsony energiájú térhálósítás) UV technológiája. Amíg a hagyományos UV szárítás magas költségeket eredményezhet, a Manroland LEC UV technológia a kisebb áramfelvétel miatt alacsonyabb költségeket kínál, emellett kisebb a helyigénye. A Japánban kifejlesztett technológia a földrengéseket követően az alacsonyabb áramfelvétel miatt terjedt el, majd Európában továbbfejlesztették. A LEC UV technológia kissé módosított festéket használ, mely jobban reagál az alacsonyabb energiájú UV sugárzásra. A folyamat kevesebb áramot használ, ezáltal alacsonyabb a termelési költsége.

 

A Manroland „égi szeme”, az InlineInspector a 100%-os nyomatellenőrzésnek köszönhetően drámaian megnövelt hibaészlelést kínál, lehetővé téve a minőség biztosítását a szigorúbb igényekhez magas nyomtatási sebesség mellett. Az eredmény: kevesebb hiba, kevesebb selejt, elégedettebb ügyfél!

 

Az új inkjet sorszámozó minden ívet egyedi sorszámmal lát el, segítségével hajszálpontosan megadható, melyik ív hibás. Ezáltal csökken a selejt, gyorsabb az átfutási idő, nagyobb az árrés.

 

Végül a Manroland Sheetfed Inline Foiling technológiája most az indexelés miatt 19-62%-os anyag megtakarítást biztosít munkánként.

 

Rafael Penuela a Manroland Sheetfed ügyvezető igazgatója elmondta: "A gyorsan változó dinamikus nyomdaipari környezetben a határidők, a nyomtatási minőség és a termelési költségek kihívást jelentenek minden méretkategóriában. A ROLAND 700 HiPrint családban most elérhetővé vált újdonságok jelentős mértékben segítenek ezen kihívásoknak való megfelelésben, és a K+F csapatunk joggal büszke rájuk. A gyorsabb beigazítási időkkel, csökkentett selejttel, megnövelt hatékonysággal és minőséggel várhatóan ügyfeleink lényeges termelékenység növekedést és összköltség csökkenést fognak tapasztalni."

 

A Manroland Sheetfed újdonságai a cég elkötelezettségét jelzik a még magasabb ügyfél elégedettség iránt azáltal, hogy folyamatosan és részletekbe menően felülvizsgálja termékeit és folyamatait. Ügyfeleinket és az érdeklődőket szeretettel meghívjuk, hogy első kézből szerezzenek tapasztalatokat ezekről és egyéb fejlesztéseinkről. Rendezvényünket a Manroland Print Technology Center-ben tartjuk, mely több mint 25 éve a világ nyomdászainak találkozóhelye.

 

A Manroland Sheetfed-ről:

A Manroland Sheetfed a világ egyik vezető ofszet nyomógép- valamint ahhoz kapcsolódó kiegészítő technológiák gyártója. 1871-ben alapították, így az egyik legrégebben fennálló nyomdagépgyártó a világon. A cég saját leányvállalatokkal rendelkezik a világ több mint 40 országában, és egyben a kiváló minőség és megbízhatóság szinonimájának számít. A Manroland Sheetfed a magánkézben lévő Langley Holdings plc brit mérnöki csoport tulajdona.