Beszállító

Siegwerk: drágulnak a nyomdafestékek?

Ebben az évben a nyomdai területen áremelések már nem várható.

 

A nyomdafesték gyártó Siegwerk, tervei szerint a nyersanyagok áremelkedését áthárítja az ügyfeleire: a cég a print.de értesüléseit megerősítette, 2013-ban drágulhatnak a nyomdafesték árai, de nem olyan mértékben, mint tavaly.

 

A nyomdai területeken ebben az évben már nem várható áremelés. Milyen keretek között várható majd az emelés, ezt Siegwerk nem kommentálta. Vállalati értesülések szerint, a nyersanyagok árai világszerte emelkedtek.
Három éven belül, az éves átlagár, a fa gyantából kivont kolophonium anyag ára megduplázódott. De kolophonium nélkül „újság és csomagolási nyomdafestékeknél semmi sem működik.” Ezekhez még a drámaian megemelkedett energia és szállítási költségek is hozzáadódnak.

ValueJet Eco nyomtatók új nyomtatófej-technológiával

A második generációs szélesformátumú ValueJet 1324 és 1624 nyomtatók a ValueJet Eco sorozatának leggyorsabb nyomtatói.
Az új ValueJet-ek az újonnan alakuló reklámkivitelező cégeket és a már szilárd alapokon működő vállalkozásokat is maximálisan kiszolgálják.

 

Az új, változó cseppméretű, 1440 dpi felbontású nyomtatófejnek köszönhetően a nagyobb nyomtatási sebesség akár 29 nm/óra is lehet. A nyomatminőség pedig a nagyobb nyomtatási sebességnél is tökéletes.

Mutoh ValueJet 1204 - 51"

A 1204 ideális választás mindazoknak, akik most szeretnének a nyomtatási piacra belépni vagy meglévő vízbázisú nyomtatójukat cserélnék oldószeresre, de jó megoldást jelent meglévő nyomtató mellé kapacitásbővítésként keskenyebb munkákhoz.

 

Valós körülmények között 7-14 m2/óra sebességgel akár 1440 dpi felbontással nyomtat. A 3. generációs Eco Solvent Ultra tintának köszönhetően szagtalan, akár irodai környezetben is használható.

Új vegyszerek a gépteremek számára

Új vegyszerek a gépteremek számára

 

CtP-Plate Cleaner lemeztisztítóval és ANTURA- fount AFS1 nedvesítőszer-adalékkal az Agfa Graphics a drupa 2008-on két új ápoló terméket mutatott be CtP- nyomólemezekhez, amelyekkel javíthatók tulajdonságaik és védelmük.

 

CtP-Plate Cleaner az eddigi termékekkel összehasonlítva 50 %-kal nagyobb oldóképességet mutat a nyomófestékekkel szemben, és ennek megfelelően hatékonyabban távolítható el, mint eddig. Emellett javítja a festékfelvételt, valamint a nem nyomtató felületek hidrofil tulajdonságait, jobb védelmet nyújt rövid nyomás-megszakításoknál, lehetővé teszi a gyorsabb ismételt indítást, és kis oldószertartalma jóvoltából környezetet nem károsító.

 

Presstek DI 34-X és DI 52

Négyszínes szárazofszet nyomógép

 

A Presstek DI34-X és DI 52 a működésében ötvözi a digitális és az ofszet technológiát. A berendezés a nyomólemezeket a beépített CtP-je segítségével készíti el, a képalkotáshoz a DI, azaz a direct imaging technológiát használja.

 

A működéshez két számítógép szükséges: az egyik maga a RIP, a másik pedig egy olyan tároló-, valamint vezérlőegység, amely a RIP által generált fájlokat a képkészítő lézernek továbbítja. A RIP-alapból 200 lpi, illetve 300 lpi finomsággal lehet színre bontást végezni. A gép lézerfejeit – amelyekből tornyonként egyet szereltek – egységenként hat lézerdiódával konstruálták, így a diódák a titánium-dioxid lemezre összesen huszonnégy sugárnyalábbal égetik be a képet.

A gyártók és forgalmazók termékkínálatából

Összeállította: Eiler Emil
Magyar Grafika 2004 / Flexó különszám
 
Akzo Nobel Inks
A százéves fejlesztői és gyártói tapasztalatokkal rendelkező, a svédországi Trelleborgban lévő Akzo Nobel Inks festékgyár termékeit a keskenypályás flexó-, az íves- és tekercs-, a hagyományos és szárazofszet területen, heatset- és coldset-változatban használják. Folyékonyfestékeit papírra, fóliára és hullámkarton termékek nyomtatására egyaránt alkalmazzák. Az Akzo Nobel volt az első cég, amely figyelembe vette a szigorodó egészségügyiés környezetvédelmi előírásokat és megteremtette az ISO 9001:2000; ISO 14001 és OHSAS 18001 szerinti minősítés feltételeit.
 
Az A

UV-festékek és -bevonatok

Összeállította: Eiler Emil
Magyar Grafika 2004 / Flexó különszám
 
Szerves oldószer mentesség, a szinte azonnali száradás és továbbfeldolgozhatóság, sima, magas fényű, szintetikus réteggel laminált nyomatéhoz megtévesztésig hasonló felület, a brilláns, csillogó megjelenés és kiváló dörzsállóság, a nem szívóképes felületekre (műanyagra, filmre, fóliára, fémbevonatú papírra) történő problémamentes nyomtatás lehetősége, száz százalékig visszaforgatható környezetbarát nyomatok, vonzó megjelenésű csomagolóanyagok és címkék, fokozódó népszerűség, lehúzódásgátló por használatának szükségtelensége, környezetkímélés, biztonságos technológia – ezek jellemzik a mai „klasszikus” és hibrid UV-festékekkel, -bevonatokkal készült nyomatokat. Az UV-festékek forgalma az elmúlt néhány évben a hagyományosakénak a háromszorosára nőtt. A Heidelberg ez év eleji kimutatása szerint a Speedmaster CD 74 és Speedmaster CD102s nyomógépek UV-változatának forgalma az utóbbi időben tíz-tizenöt százalékkal nőtt.

Tartalom átvétel