RR Donnelly

Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék hogy valaki tud-e valamit az RR Donnelly Cégről valamit. Elvileg Komáromban van már egy nyomdája...Most Debrecenben is lesz...és érdekelne hogy milyen cég?mennyire fizeti meg a dolgozóit?megbecsüli-e egyáltalán?vagy bármilyen infót róla,mert nem sokat lehet róla tudni....
Előre is köszi!!

A világ legnagyobb

A világ legnagyobb nyomdaipari vállalata. Fizetnek, de nincs hazai tapasztalat erről, mert csak most költöznek ide. Kb. azt lehet elvárni tőlük, mint bármelyik multitól. Nem hazai nyomdaipari mércével kell őket mérni. Irgalmatlan nagyok. Eddig Lengyelországban voltak, annak idején ide is akartak jönni, de nem sikerült a politikai elittel megegyezni. Most jönnek, és rendkívül nagy konkurencia lesz MINDEN hazai nyomdának, mert nyomni tudnak. Viszonylag fiatal gépek és amerikai mentalitás, menedzsment, de senki sem tud róluk ennél lényegesen többet, mert még nem voltak itt. Viszont szerintem nem fővárosi fizetésben gondolkodnak.

A Komáromi Nyomda nem

A Komáromi Nyomda nem Donnelly tulajdon, vagy résztulajdon?

Jó elemzés. Köszönjük, hogy a

Jó elemzés. Köszönjük, hogy a kiküldetés

Hellóka! Köszönöm a

Hellóka!
Köszönöm a válaszokat!Annyi biztos hogy íves gépekben terveznek kimondottan roland és heidelbergek lesznek. A fizetések igencsak figyelemre méltóak. PL:jelenlegi ctp fizum dupláját fogom kapni.
aztán majd kiderül hogy milyenek is valójában...

Van egy sanda gyanúm, hogy az

Van egy sanda gyanúm, hogy az Offset Nyomda által tavaly elbukott Nokia melókra építik a nyomdát. Oda is ők vitték anno, de volt gond a gyártással és az árakban sem jutottak közös nevezőre, így a Nokia távozott azt hiszem Romániába.
Abban viszont még mindig nem látni tisztán, hogy milyen gépparkkal indítják a céget. A fő profiljuk a heatset, de az van Lo-ban a Donnellynek, pár száz km-re minek csinálna egy másikat.
Az offsetes Nokia cuccok color íves nyomást igényeltek, ellenben most inkább coldset gépek érkezéséről hallani.

Van persze magyar kiadó akit már kerestek, de pont nem tudom eldönteni belőle, hogy melyik technológia jönne, mert az a lap gyártható coldseten és heatseten is...
Ha valaki tud bővebbet nagyon örülnék, ha megosztaná tudatlan társaival:-)

Ezzel a hozzászólással nem is

Ezzel a hozzászólással nem is értek egyet és nem is értem. Egyrészt az Offset-RRD-Nokia kapcsolatáról teljesen más információim vannak, másrészt miért kell belekeverni és rossz hírét kelteni egy nyomdának, amikor ez a téma az RR Ronnellley hazai beruházásáról szól?

Konkrétumot a Donnelley debreceni beruházásáról nem tudok, de arról igen, mi volt a Nokiával. Viszont nem szeretnék róla írni és főleg nem ebbe a topicba.

Szép Napot! A "nem értés"

Szép Napot! A "nem értés" szépen tetten érhető, csak azt nem tudom, hogy lehet nem egyetérteni egy nem is értett hozzászólással?

Gondolom az Offset Nyomda említése okozta a hiperérzékenységet. Nem akartam bántani őket, nem is tettem, csupán egyetlen félmondat szólt róluk, amit szépen ki tetszett emelni és lovagolt rajta néhány mondat erejéig. Ugyan nem írtam róla részletesen, mert bármily meglepő én is láttam a topic címét és az információim sem első kézből vannak, de hogy elkerüljem még a látszatát a sárdobálásnak, szívesen leírom, amit tudok. Szerintem ugyanis ez is kapcsolódik a témához, továbbá szépen jellemzi a magyar nyomdák helyzetét.

Évről-évre csökkenő árszintek mellett kellett volna további beruházásokat eszközölnie a nyomdának, amit Goldmann háttérrel sem tudtak/akartak vállalni. Így bukta az Offset is a melót és a Donnelly is. Az hogy az osztrákok nem zárták akkor azonnal be az árbevételének felét elveszítő nyomdát igen csak méltányolandó, becsülendő döntés volt. Egy pénzügyi befektető tuti lehúzta volna a rolót. De ez már tényleg nem ide tartozik.

Az csak egy megérzés, hogy a Nokia miatt jön hazánkba komoly kapacitással a Donnelly. A fenti hozzászólásom is erről akart szólni. Uff.

Kedves Mindenki! A Nokia

Kedves Mindenki!

A Nokia munkák (userguides nyomtatás) rövid története:
Korábban az Offset nyomda is gyártotta, tudtommal az RR Donnelley-nek alvállalkozóként. A magyar piacon Komáromban az RR Donnelley (amerikai)és a Hansaprint Elanders (finn-svéd) is alapított gyárat pár évvel ezelőtt a Nokia userguide-ok nyomtatására. Az idei év tavaszán a piac beszűkülése miatt a Nokia csak egy beszállítóra állt vissza, s ez lett az RR Donnelley. A Hansaprint (finn) cégcsoport globálisan bukta a történetet, s egyetlen magyarországi gyáregységéből (Komárom) emiatt 70 főt elbocsátott. Jelenleg kb. 20 fő dolgozik még abban a cégben. Ki tudja meddig? A Donnelley tehát már évek óta jelen van magyarországon, a Debreceni RR üzem pedig azért alakul, hogy könnyebben ki tudják szolgálni(elnézést a csúnya szóért)a romániai Nokia igényeit. Debrecen legjobb tudomásom szerint azonban nem csak emiatt épül, terveznek más gyártást is oda.

Csak hogy tisztázzuk a miérteket.

Kitartás!

Köszi szépen!

Köszi szépen!

Üdv! A témához kapcsolódó

Üdv!
A témához kapcsolódó hír:
Mindent Romániába visz a Nokia

A Kolozsvár melletti Nemeszsukon működő gyárába helyezi át a teljes mobiltelefontartozék-gyártását a Nokia - jelentette be John Guerry, a romániai leányvállalat leköszönő vezetője.

Ezzel gyakorlatilag a romániai lesz az egyetlen Nokia-üzem Európában, amelyik bluetooth kihangosítókat, töltőket és más tartozékokat gyárt majd a telefonok mellett. A vezérigazgató szerint a Nokia folytatja a két évvel ezelőtt bejelentett fejlesztéseit, a jelenleginél több telefonmodell gyártását is Romániába telepítik, alkalmazottaik számát pedig rövid időn belül 3500-ra növelik (az év végéig 400 főt vesznek föl a meglevő 1600 mellé).
A finn telefongyártó 2007-ben érkezett Romániába, ahol zöldmezős beruházással 60 millió euróból épített gyárat. A tavaly februárban beindult futószalagokról egy év alatt több mint 10 millió, elsősorban alsókategóriás készülék került az európai, afrikai és a közel-keleti piacokra. A telefonóriás vezetése annak idején remélte, hogy beszállítói is követik majd Romániába, a válság azonban keresztülhúzta számításaikat, mindeddig ugyanis sem a Byd Electronics, sem a Hansa Print, sem a Stora Enso nem telepített gyártást Zsukra. Guerry szerint azonban a Nokia partnerei nem mondtak le befektetési szándékaikról, mindössze halasztják azok megvalósítását. Korábban a három alkatrészgyártó 15 ezer új munkahelyet ígért.

http://www.terminal.hu/cikk.php?article_id=116098

Sziasztok! érdeklődnék, hogy

Sziasztok!
érdeklődnék, hogy tudtok-e vmit a RR Donelleyről. Milyen a környezet? Hogy fizet? Tudna vki adni róluk egy ált. képet?
Küldtem be hozzájuk pályázatot és emiat érdekelne.

Köszi!

üdv:
gandalf

Szia Gandalf, sajnos túl sok

Szia Gandalf,

sajnos túl sok információval nem tudok neked szolgálni, azt tudom, hogy elég sokan mentek oda dolgozni az ország összes részéről, konkrétan ismerőseim Pestről és Békéscsabáról. Gondolom nem lehet olyan rossz, ha megéri odaköltözni.

Üdv.

Kornél

Az RR Donnelley M.o. Kft,

Az RR Donnelley M.o. Kft, Debrecenben található. Zöldmezős beruházással jött létre. Továbá jelenleg 120 fő munkaerő vesz részt a termelésben. Folyamatosan keresnek vezető beosztásba, nagy szaktudású személyeket (kötészeti vezető,műszakvezető, termelési vezető).

Sok sikert mindenkinek.