A FESPA bejelentette a fenntarthatósági konferencia programját

A FESPA bejelentette a fenntarthatósági konferencia programját

Több mint 40 szakértő által vezetett előadás, amelyek célja, hogy segítsék a nyomdaipari vállalkozásokat a pozitív környezeti fejlődésben.

 

A FESPA közzétette a FESPA Global Print Expo 2022 (2022. május 31. - június 3., Messe Berlin, Németország) új FESPA Fenntarthatósági Spotlight funkciójának átfogó konferenciaprogramját.

 

A Sustainability Spotlight 42 különálló előadást tartalmaz, amelyeket a FESPA látogatóinak igényeit és érdeklődését szem előtt tartva állítottak össze, és számos olyan témában nyújtanak fontos betekintést, amelyek a nyomtatási és vizuális kommunikációs vállalkozások környezettudatos működésének elősegítésére irányulnak.

 

A FESPA és a European Sign Expo 2022 belépőjeggyel a FESPA 25. csarnok C50-es standjánál található Sustainability Spotlight előadásokon való részvétel ingyenes. A konferencia május 31-én, kedden 10:30-tól június 3-án, pénteken 13:30-ig tart.

 

A Sustainability Spotlight szponzorai a fő támogató HP és a Re-board Technology, a prémium partnerek Antalis és Drytac, valamint a partner Hohenstein Textile Testing Institute GmbH & Co.

 

A teljes program a következő előadásokat és előadókat tartalmazza:

- "Well Being" a kiskereskedelem növekvő értéket képviselő ajánlata - Leo Van de Polder, globális fejlesztési igazgató, SHOP! NI

- Bevezetés a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésébe - Dominic Harris, a CarbonQuota társalapítója.

- Digitális textilnyomtatás: A fenntartható divat és ruházat iránti fogyasztói igények kielégítése - Johnny Shell, az ipari nyomtatás igazgatója, Keypoint Intelligence

- Öko-design a kiskereskedelmi marketingben - Mélissa Lancelot, rendezvény-projektmenedzser, POPAI Franciaország

- Öko-útlevél - John Murphy, európai műszaki igazgató, Oeko Tex

- Az ISO-szabványokkal való ismerkedés - Laurel Brunner, ügyvezető igazgató, Digital Dots Limited

- A globális ökológiai textilszabvány (GOTS) mint a fenntarthatóság üzleti érve "GOTS Tájékoztatás a textilnyomdáknak a GOTS követelményeiről és tanúsításáról - Franziska Dormann, a globális márkák képviselője, Globális ökológiai textilszabvány (Global Organic Textile Standard).

- ISO-szabványok - Laurel Brunner, ügyvezető igazgató, Digital Dots Limited

- A hagyományos anyagok papírral való helyettesítése - Maximillian Hansen, a Nordwerk Design képviseletében a Re-board

- Szabványok - Laurel Brunner, ügyvezető igazgató, Digital Dots Limited

- Fenntarthatóság a kijelzőkben - cselekvés most! - Martin Kingdon, a POPAI UK elnöke és fenntarthatósági igazgatója.

- Fenntartható termékek a rövidtávú grafikákhoz - Shaun Holdom, globális termékmenedzser, Drytac

- Nagy teljesítményű, fenntarthatóbb megoldásokra való átállás - Nicolas Coupry, Senior Market Manager & Sustainability Lead, Antalis

- A Sustainability Spotlight Expo kijelzőjének szén-dioxid-kibocsátási hatása - Dominic Harris társalapító, CarbonQuota

- The Fibre Story - Ali Khalili, vezérigazgató, Re-board Technology

- A jövő PVC-mentes - Ön lemarad? - Rob Karpenko, értékesítési igazgató, Taya Europe BV

- Az új „Nordic Swan” ökocímkézési kritériumok a nyomdaipari vállalatok és a nyomtatott anyagok számára - Anders Jacobsson, vezető tanácsadó és termékfejlesztési tanácsadó - Ecolabelling Svédország

- A fenntartható textilnyomtatás útiterve - Peter Buttiens, ESMA

- Az újrahasznosított anyag használata nem feltétlenül teszi Önt tudatos szereplővé - Christophe Aussenac, alapító igazgató, ATC Groupe és a FESPA elnöke.

 

A teljes programot Francisco Lozano Winterhalder, biológus és az ESADE Business School fenntarthatósággal és körforgásos gazdasággal foglalkozó mesteroktatója vezeti. További előadásokat tartanak olyan szervezetek előadói, mint a Bluedesign Technologies, a HP és a Kongsberg Systems.

 

Michael Ryan, a Global Print Expo vezetője megjegyzi: "Mivel a fenntarthatóság a nyomtatási vevők és a beszállítók napirendjén egyaránt egyre előrébb kerül, a nyomtatási szolgáltatók számára elengedhetetlenné válik, hogy bővítsék tudásukat ezen az összetett területen, és megismerjék a vállalkozásuk fenntarthatóbbá tételével járó lehetőségeket és kihívásokat. Ennek az átfogó, ingyenes konferenciaprogramnak az a célja, hogy támogassa a nyomdaipari vállalkozásokat a változó környezetvédelmi követelményeknek való megfelelésben, miközben növeli a termelékenységet és a nyereségességet - ezek mind a fenntartható, hosszú távú növekedés kritikus tényezői."

 

A FESPA 2022 Sustainability Spotlight teljes programja és az ülések részletes időpontjai itt találhatók: https://www.fespaglobalprintexpo.com/why-visit/features/Sustainability-S....

 

Minden Sustainability Spotlight szekció angol nyelven zajlik. Az ülésekre nem kell előzetesen bejelentkezni, és a konferenciaterületre való belépéshez nincs COVID-korlátozás.

 

Ha többet szeretne megtudni a FESPA Global Print Expo 2022-ről és regisztrálni szeretne, látogasson el a https://www.fespaglobalprintexpo.com/ weboldalra. A FESPA nemzeti szövetségek vagy a FESPA Direct tagjai számára a belépés ingyenes. Nem tagok számára a belépés 50,00 euróba kerül, ha május 25. előtt a FESM235 kóddal előzetesen regisztrálnak.