A nem eltávolítható öntapadós címkézések feltételes RecyClass jóváhagyást kapnak

A nem eltávolítható öntapadós címkézés feltételesen megkapta a RecyClass jóváhagyását

Az Avery Dennison és az UPM Raflatac a hírek szerint megkapta a RecyClass korlátozott kompatibilitási jóváhagyását a HDPE-csomagolások újrahasznosíthatóságát elősegítő, nem eltávolítható ragasztó megoldásokhoz.

 

A vállalatok szerint a ragasztók és címkék kiválasztása a nagy sűrűségű polietilén (HDPE) csomagolások körkörösségének egyik legfontosabb tervezési szempontja. A hideg mosási körülmények között nem eltávolítható ragasztóval felcímkézett csomagolások esetében azonban kihívást jelent mind a felhasználási, mind az újrahasznosítási követelményeknek való megfelelés.

 

Az Avery Dennison és az UPM Raflatac a jelentések szerint először tesztelte sikeresen a nem eltávolítható címkéket. A laboratóriumi eredmények szerint az Avery Dennison akril öntapadós címkeanyagai (GLOBAL MDO S700, PE S692N, valamint PP60 S7000 és S692N) és az UPM Raflatac akril és hotmelt technológiával készült SMARTCIRCLE PE címkéi nem akadályozzák a színes HDPE-áram újrahasznosítási folyamatát.

 

A vállalatok szerint az eredmények azt mutatják, hogy az Avery Dennison és az UPM Raflatac technológiái még akkor is csak korlátozottan befolyásolják a HDPE-áramot, ha a címkéket nem távolítják el az újrahasznosítási folyamat során, ha a meghatározott feltételek mellett tervezik.

 

A RecyClass hozzáteszi, hogy ezen új laboratóriumi eredményekkel összhangban a színes HDPE és PP merev műanyagokra vonatkozó újrahasznosítási tervezési irányelveit frissítették, hogy korlátozott kompatibilitásként lehetővé tegyék az Avery Dennison és az UPM Raflatac megoldásainak használatát. Ezek a technológiák nyilvánvalóan egy osztállyal rontják a csomagolás újrahasznosíthatóságát az Online-Too és a tanúsítási audit során, szemben bármely más nem eltávolítható címke három osztályával.

 

A RecyClass azonban megjegyzi, hogy továbbra is a mosható és leválasztható ragasztók használata az előnyben részesített megoldás.

 

A RecyClass dekorációs munkacsoportja további tesztelési kampányokat tervez a címkékre és ragasztókra vonatkozóan az iparági ismeretek bővítése és további iránymutatás nyújtása érdekében. Tavaly a RecyClass megduplázta kapacitását az újrahasznosított műanyagtartalom tanúsítására, mivel új tanúsító szervezetek csatlakoztak a rendszerhez.

 

Forrás: 
https://packagingeurope.com/non-removable-adhesive-solutions-recyclass-a...
https://recyclass.eu/