A P&G újrahasznosítható papírcsomagolást vezet be az Always számára Európa-szerte

A P&G újrahasznosítható papírcsomagolást vezet be az Always számára Európa-szerte

A Procter and Gamble bejelentette, hogy az Always Cotton Protection Pad termékcsalád papír alapú, FSC tanúsítvánnyal rendelkező, újrahasznosítható csomagolását már egész Európában bevezette.

 

A csomagolások már kaphatók Franciaországban, Belgiumban, Hollandiában, Németországban, Svájcban, Ausztriában, az Egyesült Királyságban, Írországban, Svédországban, Norvégiában, Finnországban és Dániában - Spanyolországban és Portugáliában pedig a múlt héten indult el a forgalmazás.

 

A megoldás a P&G leírása szerint "fenntartható forrásból származó", FSC tanúsítvánnyal rendelkező kraftpapírból készül, amely teljes mértékben újrahasznosítható a papírhulladék-áramban. Egy nemrégiben készült ISO életciklus-értékelés szerint az új Always Cotton Protection papírcsomagolás több mint 60%-kal csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását a fosszilis, szűz fosszilis műanyag zacskókhoz képest Európa-szerte.

 

A teljes egészében európai ellátási lánc részeként előállított papírcsomagolás a jelentések szerint könnyebb is a kartonpapírhoz képest. A gyártó egy észak-európai papírgyár 100%-ban megújuló villamos energiával működik.

 

A bevezetés része a P&G azon elkötelezettségének, hogy 2025-re 100%-ban újrahasznosítható csomagolást használjon, és 50%-ban megújuló vagy újrahasznosított anyagokat használjon.

 

A csomagolásban található Always Cotton Protection Pads csomagban található, a Cotton Inc. által tanúsított 100% organikus pamutból készült fedőlapot tartalmaz. A nedvszívó cellulóz mag folyadékzáró gélgyöngyökkel büszkélkedhet, a betétek pedig nedvességálló hátlappal rendelkeznek. A betéteket a Skin Health Alliance is jóváhagyta.

 

A csomagolási innováció eredetileg a német kiskereskedővel, a ROSSMAN-nal 2021-ben egy kísérleti projekt részeként került bevezetésre, és azóta két csomagolási díjat is nyert a 2021-es Német Csomagolási Díj és a 2022-es World Star Global Packaging Awardson.

 

Dr. Peter Kramkowski, a P&G nőiápolási kutatás-fejlesztési csomagolási igazgatója így nyilatkozott: "Az Always Cotton Protection papírcsomagolás a márka első teljesen újrahasznosítható papírcsomagolása, amely könnyű, robusztus és könnyen újrafeldolgozható az európai papírhulladék-áramban. "A teljes mértékben európai ellátási láncban gyártott csomagolás felelős beszerzést, gyártást és ártalmatlanítást biztosít, mindezt a teljesítmény és a védelem csökkenése nélkül."