A Ricoh és a Durst nyomtatófej-technológiai megállapodás

A Ricoh és a Durst nyomtatófej-technológiai megállapodás

A Ricoh Europe 50 millió eurós, mérföldkőnek számító nyomtatófej-technológiai megállapodást kötött a Durst Group AG-val való sikeres együttműködésének meghosszabbítása érdekében.

 

A fejlett digitális nyomtatási és gyártási technológiák vezető gyártója, a Durst Group már használja a Ricoh Gen 5 tintasugaras nyomtatófejeket az Alpha textilnyomtató rendszereiben és a Durst P5 sorozatot a nagy formátumú nyomtatáshoz - a piac legsikeresebb, legtermelékenyebb és legsokoldalúbb nyomtatósorozatának tartják.  Az új megállapodás részeként a jövőben a Ricoh nyomtatófejeket továbbfejlesztik a Durst különböző alkalmazási területein a készülő Durst nyomtatórendszerekhez.A Durst és a Ricoh egyaránt elkötelezett a hosszú élettartamú teljesítmény biztosítása mellett. Az elmúlt években a két vállalat elmélyítette partnerségét, és a Durst Alpha sorozatával létrehozták a legstabilabb és legrugalmasabb nyomtatási rendszert, különösen a digitális textilnyomtatásban. Bár a végeredmény egyszerűnek tűnhet, a maximális nyomtatási minőség és termelékenység, valamint az ilyen megbízható, kockázatmentes megoldások elérése intenzív fejlesztési és tintaformázási munkát, valamint több ezer nyomtatófej és több tonna tinta szigorú tesztelését igényelte. Ezt a tapasztalatot aztán a nagy formátumú nyomtatásban alkalmazták.Dr. Christian Compera, a Ricoh Industrial Printing üzletágának globális vezérigazgatója szerint: "A partnerség lehetővé teszi számunkra, hogy a nyomtatófejek fejlesztését a valós követelményekre összpontosítva végezzük. Gyakran előfordul, hogy a nyomtatófejek szellemi tulajdonát, az anyagokat és a nyomtatófej-gyártási technológiákat, valamint a tintaformulákat nagyfokú védelem övezi. A Ricoh és a Durst fejlesztőcsapatainak egyesítésével közös célunk a teljes nyomtatási rendszer folyamatos fejlesztése, ami végső soron az ügyfelek javát szolgálja."Christoph Gamper, a Durst Group vezérigazgatója és társtulajdonosa hozzátette: "Ez a megállapodás megerősíti és folytatja a Ricoh-val való együttműködésünket. A Ricoh-val való partnerségünk kiterjesztése lehetővé teszi számunkra, hogy gyorsabb piacra jutási időt érjünk el az új nyomtatási rendszerek esetében, mivel együtt dolgozunk a nyomtatófejek tinták és hordozók tökéletes együttműködésén. Ez nem csak a maximális nyomtatási minőség és teljesítmény elérését teszi lehetővé, hanem a nyomtató hosszabb élettartamának megbízhatóságát is garantálja. Ez egyértelmű alapot ad ügyfeleinknek a beruházási döntéseikhez, a nyomtatófej kockázati tényezője nélkül."A Ricoh és a Durst műszaki szakértelme és csapatai együttműködnek az új megoldásokon, a nyomtatófejek és a nyomtatók fejlesztése során, hogy a tintasugaras technológiában rejlő lehetőségeket az újonnan megjelenő alkalmazások igényeinek kiszolgálására is megnyissák. A tintasugaras technológiák és anyagok fokozott fenntarthatóságot célzó új felhasználási módjait - például az alacsonyabb szárítási energiafogyasztást - már vizsgálják. Az elkövetkező hónapokban további együttműködési kezdeményezésekre derül fény.
 

 

| A Ricoh-ról |

A Ricoh innovatív technológiákkal és szolgáltatásokkal támogatja a digitális munkahelyeket, így segít az emberek számára, hogy okosabban dolgozhassanak.

A 85 éves története során összegyűjtött, kifinomult tudással és szervezeti képességekkel a Ricoh a digitális szolgáltatások, az információmenedzsment, a nyomtatási- és képalkotási megoldások egyik vezető szolgáltatójává vált, hozzásegítve a vállalkozásokat a digitális átalakuláshoz és üzleti teljesítményük növeléséhez.

A Ricoh Group központja Tokióban található, de a vállalat világszerte végez üzleti tevékenységet, ügyfelei közel kétszáz országban és régióban használják termékeit és szolgáltatásait. A 2021. márciusában befejeződött üzleti évben a Ricoh Group árbevétele 1682 milliárd japán jen volt (körülbelül 15,1 milliárd USD).

További információkért keresse fel a www.ricoh.hu oldalt.