A Stora Enso fejlesztés a elvihető csomagolásokhoz

A Stora Enso fejlesztés az elvihető csomagolásokhoz

A Stora Enso a Picadelivel, az egyik vezető salátabárral együttműködve újrahasznosítható és biológiailag lebomló, egyedi formájú, rost alapú tetőket vezet be az elvitelre szánt csomagolásokhoz.

 

A fedelek a Stora Enso által gyártott PureFiberből készülnek, amelyet a vállalat szerint a fenntarthatóan kezelt erdőkből származó, faalapú  rostból és zöld energia felhasználásával állítanak elő. A PureFiber megoldások állítólag nem tartalmaznak műanyagot, valamint per- és polifluoralkil anyagokat vagy más nem lebomló vegyszereket.

 

Emellett a vállalatok állítása szerint ezek az új megoldások újrahasznosíthatók és biológiailag lebomlanak. A PureFiber csomagolások szénlábnyoma akár 75%-kal alacsonyabb az olyan alternatív anyagokhoz képest, mint a műanyag  - teszik hozzá a vállalatok.

 

 

A PureFiber olyan alkalmazásokhoz használható, mint az egyszer használatos élelmiszer-csomagoló anyagok, például poharak, tálak, kagylók, tányérok. Az új, rost alapú tetőket láthatóan jó felhasználói élményt nyújtanak, és szorosan lezárják a bennük lévő árut.

 

Sohrab Kazemahvazi, a Stora Enso egyedi formájú, rost alapú tetőkért felelős SVP-je kommentálja: "Stratégiai célunk, hogy fenntartható, skálázható és innovatív csomagolási megoldásokkal növekedjünk. Ezt úgy tesszük, hogy támogatjuk az olyan erős előremutató márkákat, mint a Picadeli, hogy megfeleljenek a műanyagmentes és körkörös megoldások iránti növekvő fogyasztói igényeknek. "A salátástál fedele jó példa egy olyan mindennapi, egyszer használatos műanyag tárgyra, amely jelentős változást hozhat az éghajlati lábnyomban, ha fenntartható alternatívával helyettesítjük."

David von Laskowski, a Picadeli csoport vezérigazgatója hozzáteszi: "Folyamatosan azon dolgozunk, hogy az ízletes, fenntartható és egészséges gyorsételeket elérhetőbbé tegyük. "A rost alapú fedelek bevezetése tovább csökkenti a szénlábnyomunkat, támogatva ezzel a fenntarthatóságra irányuló üzleti stratégiánkat."

 

A egyedi formavilágú, rost alapú tetők 2022 márciusa óta állnak a fogyasztók rendelkezésére a Picadeli salátabárokban.

 

A Stora Enso szerint a PureFiber más iparágakban, például a mezőgazdaságban, az elektronikában és a kozmetikumokban is helyettesítheti a műanyag csomagolást. A vállalat nemrég 8 millió eurót fektetett be, hogy megduplázza európai egyedi formájú, rost alapú gyártási kapacitását.

 

https://www.storaenso.com/en