Az első nő a Heidelberg igazgatótanácsában

Az első nő a Heidelberg igazgatótanácsában

A Heidelberg kinevezte első női igazgatósági tagját a csoport új pénzügyi igazgatója személyében. Tania von der Goltz 2023. január 1-jén veszi át a hivatalban lévő Marcus Wassenberg helyét.

A csoport felügyelőbizottsága, amelyben jelenleg négy nő van, köztük a Masterwork Group elnöke, Li Li, november 2. jóváhagyta von der Goltz kinevezését.

 

Dr. Martin Sonnenschein, a felügyelőbizottság elnöke így nyilatkozott: "Nagy örömünkre szolgál, hogy megnyertük a Heidelberg számára Tania von der Goltzot, aki sokéves tapasztalattal rendelkező, nagy szakértelemmel rendelkező pénzügyi szakértő. "Ő nagyban hozzá fog járulni a sikeres továbbfejlesztéshez. Így sikerült időben betölteni a megüresedett pénzügyi igazgatói pozíciót, és biztosítani a rendezett átmenetet".

Von der Goltz korábban a Carl Zeiss Meditec felügyelőbizottságának elnökhelyettese és a Fresenius Medical Care globális pénzügyi stratégiáért felelős alelnöke volt.

 

A Heidelberg vezérigazgatója, Dr. Ludwin Monz több mint 25 évig dolgozott a német Zeiss csoportnál, és a Carl Zeiss Meditec elnöke volt, mielőtt 2022 áprilisában a Heidelberghez került, így az új igazgatótanácsi duó már ismeri egymást.

 

Új szerepéről von der Goltz így nyilatkozott: "Rendkívül izgatott vagyok a Heidelbergnél betöltött új szerepem miatt, hogy az igazgatótanáccsal és a munkatársakkal együtt dolgozhassak azon az úton, amelyet a fenntartható értéknövekedés felé vettünk. Szeretném őszintén megköszönni a felügyelőbizottság bizalmát".

A Heidelberg szóvivője a Printweek-nek nyilatkozott: "Nagyon örülünk, hogy Tania von der Goltz személyében a Heidelberg sikeres továbbfejlesztéséhez megfelelő személyiséget nyertünk. Ő egy nemzetközileg tapasztalt pénzügyi szakértő, és 2023. január 1-től biztosítja a Heidelberg pénzügyi stabilitását. "Segíteni fogja a vállalat versenypozíciójának további bővítését, hogy a jövőben a nehéz piaci környezetben is nyereséges növekedést tegyen lehetővé."

 

A Heidelberg a múlt hónapban jelentette be, hogy Wassenberg elhagyja a vállalatot. A Heidelberg külön bejelentette, hogy a DQS külső auditját követően a vállalat információbiztonsági irányítási rendszere ISO 27001-es tanúsítványt kapott. A gyártó már több mint egy évtizede gyűjti a teljesítményadatokat a rendszerébe belépő ügyfelektől, és a felállítás a Covid-19 világjárvány különböző piacokra és országokra gyakorolt hatásáról nyújtott erőteljes betekintést. Monz elmondta, hogy a Heidelberg egy hagyományos gépgyártó vállalatból egy olyan technológiai vállalattá fejlődött, ahol a digitális folyamatok, termékek és szolgáltatások aránya magas.

 

"Ezt az ISO 27001-es tanúsítást erőfeszítéseink elismeréseként és a folytatásra való motivációként is tekintjük. Bizonyítja, hogy az információbiztonság az elismert elvek szerint értékelve beépült a Heidelberg csoport irányítási és szervezeti rendszerébe. Ez azt jelenti, hogy meg tudunk felelni ügyfeleink jogos elvárásainak" - mondta.