Canon újdonságok a FESPA 2019 kiállításon

A héten megrendezésre kerülő FESPA 2019 kiállításon (2019. május 14-17., Messe München, Németország, B5-E30 kiállítóhely) a Canon újabb egyedülálló fejlesztéseket mutat be, amellyel a reklámok és különleges grafikák előállításával foglalkozó nyomdai szolgáltatók nagyobb profitot érhetnek el, ami hatékonyabb működést és gyarapodó üzletet biztosít.

 

  • A Canon standjának legfontosabb elemei:
  • az új Océ Colorado 1650 64 hüvelykes tekercses nyomtatója, amely az új Canon UV-gél tintát és az Océ FLXfinish technológiát (ld. a termékről szóló sajtóközleményt) használja
  • az Océ Colorado 1640 automatizált, integrált nyomtatási és vágási munkafolyamata
  • az Océ Arizona 1300 termékcsalád síkágyas UV-nyomtatóinak első bemutatója nemzetközi rendezvényen (Magyarországon a PPD Expon mutattuk be április elején)
  • az Océ Arizona 6170, amelyben a High Flow Vacuum (HFV) biztosítja, hogy a merev nyomathordozók nyomtatás közben ne mozduljanak el
  • az imagePROGRAF PRO-2000 24 hüvelykes, széles formátumú nyomtatója, amely nedvességtűrő nyomathordozóval is használható

 

Új lehetőségek feltárása

 

A Canon standja új technológiákat, kiemelkedő kreatív applikációkat és tökéletes, teljes munkafolyamatot lefedő megoldásokat kínál az érdeklődőknek, amelyekkel javíthatják hatékonyságukat és megelőzhetik versenytársaikat.
A Canon a FESPA 2019-en mutatja be az Océ Colorado 1650 tekercses nyomtatót, amellyel az ügyfelek az új applikációkban rejlő lehetőségeket aknázhatják ki (ld. a termékről szóló sajtóközleményt). Az új nyomtató javítja a termelékenységet és a teljesítményt öntapadó vinylek, falburkolatok, ponyvák, soft signage anyagok, szemből/hátulról megvilágított grafikák, valamint nem bevonatos papír használata esetében is, míg a beépített Océ FLXfinish technológia lehetővé teszi, hogy a felhasználók úgy váltsanak a matt és fényes módok között ugyanazon nyomathordozó esetében, hogy ne kelljen tintát vagy eszközt cserélni.
Az Océ Arizona 1300 termékcsaládhoz tartozó Océ Arizona 1380 GT síkágyas UV-nyomtatót a FESPA 2019 kiállításon élőben nyomtat mind merev, mint rugalmas nyomathordozókra. Az Océ Touchstone szoftverrel a nyomtató texturált nyomatokat is készít megbízható és költséghatékony módon, bemutatva az érdeklődőknek, hogyan gyárthatnak könnyen kifinomult többrétegű nyomatokat, ami nemcsak az érzékekre hat, hanem komoly profitot is termel. Az Océ Arizona 1380 GT mögött az Océ Arizona Xpert elsőrangú munkafolyamat-szoftvere áll, amellyel sablonokat hozhat létre az összetett projektekhez, ezzel is fokozva a valódi hatékonyságot, míg a piacra kerülési idő csökken.

 

Növekvő működési hatékonyság

 

A Canon elkötelezetten segíti az ügyfeleit a működési hatékonyságuk javításában, ezért szorosan együttműködött az utómunkálatokkal foglalkozó partnerével, a Fotobával – ennek eredménye lett a Canon UV-gél tintáit használó tekercses nyomtatóihoz (Océ Colorado 1640 és 1650) igazított új, automatizált nyomtatási és vágási megoldás. A már a FESPA 2018-on megemlített technológia – amely 2019 második felében kerül forgalmazásra – egyesíti az Océ Colorado tekercses nyomtatóját a Fotoba XLD termékcsalád vágógépével, lehetővé téve a nyomatok automatizált utómunkálatait és a kézi beavatkozást nem igénylő margó nélküli nyomtatást.
Az automatizált adagolóegység a kinyomtatott anyagot a nyomtatóból a vágógépbe juttatja. Ennek köszönhetően a vágás automatizálható, nincs szükség a kezelő beavatkozására vagy a kézi adagolás miatti leállásra. A Fotoba XLD akár percenként 18 méternyi nyomattal is megbirkózik, ami jól illik az Océ Colorado nyomtatók gyors nyomtatási sebességéhez, hogy az olyan nagy példányszámú applikációkat is, mint a margó nélküli poszterek, kivételes hatékonysággal lehessen előállítani.
Azok számára, akik nagyobb munkaigényű nyomathordozókkal (pl. hullámlemezzel vagy furnérlemezzel) dolgoznak, az Océ Arizona 6170 nyújthat megoldás, a High Flow Vacuum (HFV) ugyanis mozdulatlanul tartja az anyagot nyomtatás közben, így a kép tökéletes lesz, miközben az előkészítésre szánt idő csökken. Mindemellett az Océ ProCut munkafolyamat-szoftver azt mutatja be, hogy az automatizált vágással hogyan csökkenthető a kézi beavatkozás és növelhető a termelékenység, miközben a dolgozók a szakértelmüket a cég más területein kamatoztathatják.


A Canon kiterjedt széles formátumú portfoliójának részeként a látogatók megtekinthetik a 24 hüvelykes imagePROGRAF PRO-2000 nyomtatót, amellyel nedvességtűrő nyomathordozókra is lehet nyomtatni, így tökéletes választás táblákhoz, molinokhoz, poszterekhez, öntapadó grafikákhoz és pop-up plakátokhoz. A Canon nedvességtűrő hordozóanyagaival nincs szükség laminálásra, köszönhetően a tintafogadó réteg alacsony oldhatóságú kötőanyagának. A nedvességtűrő nyomathordozók között megtalálható a matt polipropilén, valamint az öntapadós és a bannerökhöz használt vinyl is, így az ügyfelek könnyen, gyorsan és költséghatékonyan készíthetnek nyomatokat bel-és kültéri használatra, amelyek akár hat hónapig is kitarthatnak.


A Canon standjának látogatói számos grafikai és kereskedelmi belsőépítészeti megoldást is megtekinthetnek a Speed c. album bemutatójával párhuzamosan – a kötet azt mutatja be, hogy egyes márkák hogyan hoztak létre egységes, az érzelmekre ható látványt a végfelhasználók számára, új üzleti lehetőséget kínálva és régi megrendelők megtartására. A Speed kampányának applikációi a nyomtatás többcsatornás marketingben betöltött szerepére mutatnak rá, legyen szó a vásárlást ösztönző bolti kínálókról vagy a vásárló márkaélményét kiteljesítő belső dekorációról.

 

Michele Tuscano, a Canon EMEA Szélesformátumú Nyomtatásért felelős részlegének alelnöke a következőképpen fogalmaz: „A széles formátumú grafikákkal dolgozó nyomdai szolgáltatók folyamatosan keresik a módját annak, hogyan színesítsék és bővítsék a kínálatukat, miközben a növekvő gyártási példányszámokkal is küzdenek. Az idén piacra dobott Océ Arizona 1300 és a FESPA 2019-en bemutatásra kerülő Océ Colorado 1650 nyomtatókkal éppen ezekre a kihívásokra szerettünk volna megoldást nyújtani, hogy az ügyfeleink ne csak bővíteni, hanem kezelni is tudják az új portfóliójukat.” „A FESPA-n a látogatók a saját szemükkel láthatják, hogy az új digitális nyomtatási technológiák hogyan javíthatják a hatékonyságot, amit a munkafolyamatokban részt vevő partnereink is elősegítenek. A látogatók olyan jövedelmező lehetőségek tanúi lehetnek, amely során a meglévő applikációkat valamilyen hozzáadott értékkel alakítják át, ez pedig nemcsak előnyt jelent a versenytársakkal szemben, de nagyot lendít a cégük megítélésén is.”

 


 

Océ Colorado 1650

 

A Canon Europe a napokban mutatja be az új Océ Colorado 1650 nyomtatóját, amely újabb lehetőségeket biztosít az ügyfelek számára a Canon UV-gél technológiát használó, széles formátumú tekercses nyomtatói között. Az Océ Colorado 1650 új, sokrétű felhasználást biztosító tintája és az Océ FLXfinish a megfelelő választás azon ügyfeleink számára, akik a nyomathordozók széles körével szeretnék fejleszteni a nyomdájukat.

 

 

Az új 64 hüvelykes nyomdagép az Océ Colorado 1640 kiemelkedő termelékenységére, minőségére és széles körű nyomathordozó-kezelésére épül, miközben optimálist teljesítményt kínál a nyomdák számára, hogy az olyan rugalmas rögzítést és keretezést igénylő applikációk esetében is nagy példányszámú nyomtatásra legyenek képesek, mint például az öntapadós vinyl, falburkolatok, ponyvák, soft signage anyagok, szemből/hátulról megvilágított grafikák.
Az Océ Colorado 1650 a Canon UV-gél tintájának új verzióját használja, amelynek szárazon is „nyújtható” tintacseppjei elképesztő rugalmassággal bírnak. A frissen nyomtatott soft signage applikációkat bátran össze lehet hajtani vagy hajtogatni, a tinta nem reped meg.

 

 

Az Océ Colorado 1650 emellett az Océ FLXfinish technológiával újraértelmezi a LED-es szárítást, a felhasználó minden egyes nyomtatásnál kiválaszthatja, hogy matt vagy fényes módban szeretne nyomtatni, a különböző esztétikai végeredményhez nincs szükség a tinta vagy a nyomathordozó cseréjére. A fényes mód a molinok és poszterek látványvilágát hangsúlyozza ki, míg a matt végeredmény különösen a mesterséges fénnyel megvilágított, kitűnő minőségű beltéri applikációkhoz (pl. falburkolatok vagy prémium kínálók) alkalmas.

 

Az Océ FLXfinish technológiával porózus nyomathordozókra, például bevonat nélküli papírra, soft signage anyagokra (pl. textilre) lehet nyomtatni, valamint gumiszegélyű grafikákat is elő lehet vele állítani, ugyanis minden egyes tintacsepp kilövéskor megtapad az anyag felületén, így az nem tudja magába szívni a tintát.
A Colorado termékcsaláddal a nyomathordozó pontos elhelyezése is könnyű, így szinte tökéletes kétoldalas és kifordított (befelé néző nyomtatható felület) nyomtatás érhető el, ami szintén a termelékenységet és a sokoldalúságot segíti elő.

 

Michele Tuscano, a Canon EMEA Szélesformátumú Nyomtatásért felelős részlegének alelnöke a következőképpen fogalmaz: „Amikor az Océ Colorado 1640-et bemutattuk 2017-ben a FESPA-n, már tudtuk, hogy a Canon UV-gél technológiája egy olyan platform, amelyre egy teljes termékcsaládot lehet építeni, mert tökéletesen egyesíti a termelékenységet, a széles színskálát, a sokoldalú felhasználhatóságot és az alacsony fenntartási költséget.”
„Az ügyfeleinktől és a partnereinktől kapott pozitív visszajelzések alapján az elmúlt két évben egy olyan 64 hüvelykes nyomtató fejlesztésén dolgoztunk, amely teljesen kiaknázza a géltechnológia előnyeit, miközben még jobb teljesítményt biztosít az olyan nyomathordozók és applikációk esetében, mint az öntapadós vinyl, amelyeket egyre nagyobb arányban állítanak elő az ügyfeleink.”

Tuscano még azt is hozzáteszi: „Izgalmas lehetőségeket rejt magában a grafikákkal foglalkozó nyomdák számára, hogy egy gombnyomással választhatnak a matt és fényes nyomtatás között: ezzel új üzleti lehetőségek nyílnak meg előttük a prémium kínálók és belsőépítészeti termékek terén, és mindössze egyetlen nyomtatóra van szükség, még csak nyomathordozót vagy tintát sem kell cserélniük.”

 

Az Océ Colorado 1650 nyomtatót számos olyan Canon ügyfél tesztelte az EMEA régióban, akik korábban is az UV-gél technológiát használták. Ők kitűnő eredményekről számoltak be, miközben rengeteg applikációt, például falburkolatokat, címkéket és reklámgrafikákat nyomtattak az eszközzel.
A Canon ezen a héten a németországi München városában tartott FESPA Global Print Expo 2019-en mutatja be ezt az új megoldást (B5-E30 kiállítóhely) – az eszközzel élőben nyomtatnak különféle applikációkra, többek között falburkolatokra és öntapadós vinylre is.

 

Az Océ Colorado 1640 eközben boltban kihelyezhető anyagokat és posztereket állít elő a Fotobának, a Canon utómunkálatokkal foglalkozó partnerének automatizált, integrált vágási technológiájával. Az Océ Colorado 1640 nyomtatót azoknak a nyomdáknak ajánljuk, akik döntően padló- és járműgrafikát, posztereket és információs táblákat készítenek, fokozott teljesítménnyel. A Canon UV-géllel készült nyomatok gyorsan száradnak, az ezzel készült anyagok hamar a piacra kerülhetnek, míg a nyomathordozók széles választéka lehetővé teszi, hogy a vásárlók gépi bevonatú ofszet papírra nyomtassanak kiváló minőségű beltéri applikációkat. Az eredeti tinta kifejezetten tartós, további laminálás nélkül is kivételes ellenállóságot mutat a karcolással, kopással, mosással és vakarással, valamint a vegyszerekkel, oldóanyagokkal szemben.

 

Jelenleg a világon 800 Océ Colorado 1640 nyomtató üzemel, ebből 500 az EMEA régióban, míg több mint 25 ügyfelünk nem is egy ilyen eszközzel rendelkezik. Az ügyfeleinktől származó adatok szerint minden egyes Colorado nyomtató több mint 14 600 m2-t nyomtat évente, a beüzemelt eszközök 12%-ának teljesítménye pedig a 25 000 m2-t is meghaladja. Ez is bizonyíték arra, hogy milyen elképesztő teljesítmény érhető el ezekkel a nyomtatókkal, köszönhetően a kivételes nyomtatási sebességnek, a fúvókák automatikus karbantartásának és az egyszerű nyomathordozó-adagolásnak.

 

 

A Canon Európában
A Canon Inc. a világ egyik legismertebb és legkedveltebb márkája a képalkotó technológiák és szolgáltatások világában. Stratégia központja a Canon Europe szervezet, amely tevékenységét 120 országra végzi, 18.000 munkatárssal, a Canon globális bevételeinek mintegy a negyedét termelve. Az 1937-ben alapított Canon küldetése már 80 éve a képalkotás tökéletesítése. Erre irányulnak beruházásai és akvizíciói és növekedési céljai is. A fényképezőgépektől a kereskedelmi nyomtatókig és üzleti tanácsadástól az orvosdiagnosztikai technológiákig a Canon megoldásaival és termékeivel a felhasználók életét gazdagítja. A cég mindennapi működését a Kyosei filozófia határozza meg: „Együtt élni és dolgozni a közös jóért”. A Canon Európában is a fenntartható üzleti növekedés jegyében működik, figyelve a környezet-terhelés minimalizálására saját és ügyfelei területén.