EDP Award elismerést kaptak Ricoh gépek

EDP Award elismerést kaptak Ricoh gépek

A Ricoh széles-formátumú latex rendszerek jobb minőséget, termelékenységet és fenntarthatóságot biztosítanak.

 

A Ricoh ismét az EDP rangos elismerését ünnepli, mivel a Ricoh Pro L5130e és Ricoh Pro L5160e megnövelt színterű latexnyomtatók elnyerték az EDP 2021 Roll-to-roll nyomtatók > 170 cm csoportjában kiosztott díjat.

 

Az EDP Awards a nyomdaipari eszközök, szoftverek, alapanyagok, tinták, és kötészeti rendszerek terén elért legfontosabb fejlesztéseket díjazza. A szövetség arra összpontosít, hogy miként lehet előmozdítani az iparági innovációt, és egyesíteni az innovatívan gondolkodó cégeket olyan technológiával, amely javítja üzleti eredményeiket, és lehetővé teszi számukra, hogy a növekedésre összpontosítsanak.

 

A Ricoh piacvezető tintasugaras fej- és tintatechnológiai kompetenciáján alapuló rendszerek a sikeres Ricoh Pro™ L5130 és Ricoh Pro™ L5160 latex széles-formátumú nyomtatók továbbfejlesztett változatai.
Az eszközök új lehetőségeket nyitottak meg a nyomdák, valamint a reklámdekorációs- szakemberek előtt azzal, hogy a már elérhető fehér mellett zöld és narancssárga tintákat is kínálnak.

A fejlesztések:

  • Jelentősen kibővített színtér a meglévő piaci tintatechnológiai szinthez képest.
  • Lehetőség a Pantone- és márkaspecifikus színek szélesebb körének pontos reprodukálása.
  • A tintafogyasztás csökkentésének elősegítése. Nincs például szükség magenta és sárga keverésére a narancssárga, illetve cián és sárga keverésére a zöld szín előállításához.
  • A nyomdai műveletek dupla CMYK nyomtatásának lehetősége a nagyobb termelékenység érdekében, valamint CMYK és fehér nyomtatás lehetősége transzferanyagok, fémgőzölt és sötét hordozók esetében is.

 

A rendszerek három, egymás után elhelyezett Ricoh GEN5 ipari nyomtatófejet tartalmaznak. Ezek 46,7 m2/óra sebességű, változó cseppméretű nyomtatást biztosítanak kültéri nagy sebességű négyszínű üzemmódban és 25 m2/óra sebességű, beltéri standard négyszínű üzemmódban. A nyomtatók alacsony szárítási hőmérsékletét alkalmaznak (60 C) a csökkentett energiafogyasztás érdekében, míg a Greenguard tanúsítvánnyal rendelkező latex tinta fenntartható és költséghatékony termelést tesz lehetővé.

 

A hatékony működést a piacvezető RIP-szoftver megoldás, a ColorGATE Productionserver biztosítja, amely a széles-formátumú nyomtatás követelményeihez igazodik és minden nyomtatási és alapanyag beállítást lehetővé tesz. Eef de Ridder, a Ricoh Europe Graphic Communications Group-jának alelnöke szerint: "Nem titok, hogy az élénk színek gyors és egyszerű, pontos reprodukciója segít a lenyűgöző nyomatok előállításában. Ezek a rendszerek lehetővé teszik a felhasználóik számára, hogy az alkalmazások széles skáláján figyelemfelkeltő és élénk színű termékeket produkáljanak. A hulladék, a tinta- és energiafogyasztás csökkentése szintén támogatja a fenntartható és költséghatékony termelést. Többek között ezért is használták a technológiát hatékonyan a világjárvány idején a különböző jelző és a társadalmi távolságtartó kommunikációs eszközök létrehozására."

 

| A Ricoh-ról |
A Ricoh innovatív technológiákkal és szolgáltatásokkal támogatja a digitális munkahelyeket, így segít az emberek számára, hogy okosabban dolgozhassanak.
Az összegyűjtött tudással és az elmúlt 85 évben fejlesztett szervezeti képességekkel a Ricoh az egyik vezető szolgáltatóvá vált a dokumentum menedzsment, IT szolgáltatások, kommunikációs szolgáltatások, ipari és kereskedelmi nyomtatás, digitális kamerák és ipari rendszerek területén.
A Ricoh Group központja Tokióban található, de a vállalat világszerte végez üzleti tevékenységet, ügyfelei közel kétszáz országban és régióban használják termékeit és szolgáltatásait. A 2021. márciusában befejeződött üzleti évben a Ricoh Group árbevétele 1682 milliárd japán jen volt (körülbelül 15,1 milliárd USD).

További információkért keresse fel a www.ricoh.hu oldalt.