Egy világ a zsebedben. Mini könyvekkel mindenhol élmény az olvasás

Egy világ a zsebedben. Mini könyvekkel mindenhol élmény az olvasás

Az Egy világ a zsebedben a Magyar Nyomdász Társaság  megújuló szakmai programja, amely egyedi tervezésű mini könyveit mutatja be – a tervezéstől az előállításon át a kész kötetek népszerűsítéséig, forgalmazásáig.


Projektünk kereteit a folyamatos változásokkal lépést tartva, az aktuális trendeket követve, a jelen kihívásaira reflektálva alakítottuk ki. A mini könyvek egyedisége az exkluzív kivitelezésükben rejlik, amely során kézi gyártású megoldásokat, kézi könyvkötészeti szakmai fogásokat alkalmazunk.


A mini könyvek a pocket automatákból szerezhető kiadványok praktikumát ötvözik olyan külső megjelenéssel, amelyen keresztül igazán különleges élménnyé válhat mindenki számára az olvasás. A világokat rejtő mini könyvecskéink olyan darabok, amelyek a zsebedbe csempészve, a nagyvilág bármely pontjára könnyedén magaddal vihetsz: A kézitáska tartalmát sem terhelik a repülőgépen, és a poggyászod sem kerül miattuk nehezebb kategóriába. A különleges védőborítónak köszönhetően pedig attól sem kell tartanod, hogy a kötet az utazás során megsérül.


A projekttel az a célunk, hogy forradalmian megújítsuk a könyvek megjelenését és stílusossá tegyük a hagyományos olvasást. Különleges jelentősége van annak, hogy a küldetés sikeres legyen. Hiszen azok a fiatalok, akik a régi és az új keretek közt egyaránt szívesen, sokat és rendszeresen olvasnak, jobban meg tudják ítélni és érteni a múltat, könnyedébben ismerhetik meg és értelmezhetik a jelent. Ennek fényében pedig saját maguk is a hagyományok aktív átörökítőjévé, alakítójává válhatnak a jövőben.


A digitalizáció egyre erőteljesebbé teszi azt az illúziót, hogy korlátlan szabadság birtokában vagyunk az online térben, miközben a modern technológia legalább annyi akadályt, mint lehetőséget rejt magában. Többek között azt, hogy a legújabb generációkat egyre kevésbé érik olyan élmények, benyomások, amelyek által elmélyülhetne a klasszikus olvasmányok és az olvasási módszerek iránti érdeklődésük.

 

Azt reméljük, hogy szakmai programunkban készülő kiadványaink által népesedik azon fiatalok tábora, akik kedvet kapnak ahhoz, hogy ebben a formátumban olvassanak műveket: a klasszikus magyar irodalom remekeitől kezdve a gyűjteményes köteteken át a világirodalom nagyjaiig.


A változó világban a mi értékrendünk is folyamatosan gazdagodik. Ami azonban állandó marad, az a vágyunk, hogy a legmagasabb színvonalat képviseljük. A mini könyvek olyan gondosan szelektált alapanyagokból, különleges technikák alkalmazásával készült darabok, amelyek igazi ritkasággá, egy értékálló, speciális gyűjtemény részévé válhatnak bárki saját kis házi könyvtárában.

 

Ritkaság - mert művenként összesen 250 darab, számozott példány kerül belőlük forgalomba.

 


 

 

Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg

(tervezett megjelenés: 2024 május 2.)


Az egyedi tervezésű mini könyvek első darabja egy olyan mese, amely örökérvényű üzenetet hordoz. Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg című műve a szeretet meséje, amely mindenkit megérint, aki hallja vagy olvassa a történetet.
A kötet különlegessége az aranyozott borító, valamint a borítón található 3D dombornyomással készült kép, amely a főhőst ábrázolja, amint bolygóján a nagy utazásra vágyakozik.


Te is útra kelnél?
•    Legyen külső vagy belső utazás, ezt a művet mindenképp érdemes a részévé tenni.
•    Megveheted magadnak, rokonaidnak, barátaidnak, szerelmednek.
•    Kortalan darab, kiváló személyes ajándék válhat belőle, akár egy születésnapra, különleges évfordulóra vagy karácsonyra is.
•    Örülni fog a polc új lakójának az, akinek a történet a régi ismerőse, és az is, akit te vezetsz be ebbe a világba.


A kötet kivitelezése letisztult és aprólékos, de nem kell attól tartani, hogy sérülékeny: a dombornyomás látványos, de speciális borító is védi a kis kötetet Ez a kötet méreteihez tökéletesen illeszkedik úgy, hogy csak a könyvgerinc marad szabadon.

A különleges díszdoboznak köszönhetően, amelybe minden minikönyvünk kerül, nem kell külön csomagolópapírt vagy ajándéktáskát beszerezni. A későbbiek során pedig ezek az egyedi dobozok másra is használhatóak, például apróbb ékszerek tárolhatóak benne.


Szakmai programunkhoz készítettünk egy webshopot a www.mini-konyv.hu címen ahol akár előfizetői tagság is megvásárolható.

 

Látogasson el további információkért: www.mini-konyv.hu