Elindulhat a vírus-és baktériummentes csomagolásgyártás

Elindulhat a vírus-és baktériummentes csomagolásgyártás

A BOX PRINT–FSD Packaging Kft. összesen 548 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a „GINOP-1.2.15-21 - Mikro-, kis- és középvállalkozások egészségipari termékek gyártására irányuló fejlesztéseinek támogatása” című konstrukció keretében. Az „Egészségipari termékek vírus és baktériummentes csomagolóanyag gyártási technológiájának megvalósítása a BOX PRINT-FSD Packaging Kft.-nél” című projekt az Európai Unió vissza nem térítendő támogatásával valósul meg.

 

A fejlesztés célja:

A 685 millió forint összköltségű projekt célja a vállalat körösladányi telephelyén a géppark fejlesztése annak érdekében, hogy egészségipari, higiéniai és élelmiszeripari termékek csomagolóanyagának gyártását is el tudják végezni, ezzel is hozzájárulva a hazai egészségipar fejlődéséhez és az egészségügyi ellátás biztonságának javításához, valamint a koronavírus-járvány elleni védekezéshez.

 

A projekt elemei:

1. KOMORI GL 540 C íves ofszet nyomdagép beszerzése: az egészségipar számára gyártott termékekhez dedikált nyomdagép üzembe állítása kívánatos, az alacsony migrációjú és szagszegény festékek, valamint az antimikrobális lakk folyamatos, gépmosás nélküli alkalmazásának biztosítása érdekében. A KOMORI GL 540 C íves ofszet nyomdagép öt nyomóművel, az antimikrobális lakk felvitelére alkalmas lakkozó művel, valamint UV előkészítéssel rendelkezik, illetve 16500 ív/óra maximális nyomtatási sebessége garantálja a gyártáshoz szükséges kapacitást.

 

2. Guanming SW-1050G termofóliázó berendezés beszerzése: a gyártókapacitás növelésével az antimikrobális lakkozás mellett lehetőség nyílik a termofóliázó berendezés üzembe helyezésével az antimikrobális fólia alkalmazására.

 

3. LK106MT automata stancoló-prégelő gép beszerzése: hologram fólia alkalmazásával biztosítja a hamisítás elleni védelmet, ezzel növelve a biztonságot és segítve a védekezés következő szakaszát.

 

A fenti eszközök a legmodernebb technológiát jelentik jelenleg a nyomdaipari felhasználás terén, ami garantálja a létrehozott vírus és baktériummentes csomagolóanyagok versenyképességét, mind hazai, mind pedig nemzetközi szinten. A projektnek köszönhetően 2022-től megfelelő gyártókapacitással fognak rendelkezni a hazai egészségügyi ellátórendszer csomagolóanyag-igényének kielégítésére.

 

A projekt kapcsolódása a cég tevékenységéhez:

A BOX PRINT–FSD Packaging Kft. a folyamatban levő beruházásai által az egészségipari, higiéniai és élelmiszeripari csomagolóanyagok gyártásához igazítja termelési kapacitásait, amely egy magasabb higiéniai követelményeknek megfelelő belső környezetet és kialakítást kíván meg. Ennek érdekében az ingatlan HACCP és BRCGS követelményeknek megfelelő felújítása és kialakítása szükséges a megrendelők magas minőségi szintű kiszolgálásának támogatására. A projekt célja, hogy jelenlegi csomagolóanyaggyártási tevékenységüket és az azzal kapcsolatos szervezési tevékenységet valamint az azt kiszolgáló szervezet működését magasabb szintre emeljék, és megvalósításával valós igényekhez igazodó megoldásokat vezessenek be mindennapi életükbe és gyártási tevékenységükbe, valamint az azokat rendszerszinten szabályozó környezetbe. Céljuk az erőforrás-hatékonyság javulás elérése, valamint az előállított termékek/szolgáltatások minőségi színvonalának megrendelői elvárásoknak megfelelő szintre fejlesztése, ezzel üzleti céljaik megvalósításának elősegítése.

 

A projektről bővebb információ a https://boxprint.hu/ oldalon található.

További információ kérhető: Vári Andreától, az andrea.vari@boxprint.hu email címen.

 

 

boxprint