FACHPACK 2021

FACHPACK 2021

A FACHPACK 2021. szeptember 28-30. között megnyithatja kapuit a Nürnbergi Kiállítási Központban, két év után ez lesz az európai csomagolóipar első nagy, és régóta várt találkozója.
Az üzleti partnerek és kollégák közötti személyes párbeszéd, valamint a trendek, innovációk és legjobb gyakorlatok cseréje áll majd három napon át a vásár középpontjában.

 

A FACHPACK "Környezetbarát csomagolás" vezérmotívuma tükröződik az előadások széles körű programjában, a különleges bemutatókon és a kiállítók standjain. A fenntarthatóság mellett a fő témák a változó fogyasztói magatartás, a csomagolástervezés és a digitális átalakulás.

 

A start-up cégek innovatív ötleteiket és termékeiket mutatják be.

 

A legjobb csomagolási megoldásokat pedig a Német Csomagolási Díj (dvi) és a Fenntarthatósági Díj (Packaging Europe) átadásán díjazzák. A fogyasztási és ipari cikkeket gyártó iparágak látogatóit szeretettel várja a nürnbergi FACHPACK rendezvényre.

 

"Mi alakítjuk a jövőt" - ez a FACHPACK 2021 szlogenje. "A FACHPACK 2021 a "place to be" mindazok számára, akik tudni akarják, hogy a jövőben mire lesz igény a csomagolóiparban, és azok számára, akik az elmúlt másfél évben hiányolták a hálózatépítést és a személyes eszmecserét" - mondja Heike Slotta, a NürnbergMesse ügyvezető igazgatója.

 

 

Jelenleg mintegy 690 kiállító van regisztrálva, köztük számos ismert csomagológép- és csomagolóanyag-gyártó. Ők a hét foglalt kiállítócsarnokban készülnek kiállítási megjelenésükre. Az aktuális kiállítói lista és a csarnoktervek online elérhetők. A kiállítói standok mellett a FACHPACK ismét széles körű és változatos kísérőprogramot kínál a látogatóknak.

 

A myFACHPACK digitálisan bővíti a helyszíni vásárt
Idén újdonság a myFACHPACK, a FACHPACK digitális kiterjesztése a partnerkeresés és a tudásátadás érdekében. A helyszíni vásárt a virtuális világba terjeszti ki. Az új eszköz már a vásárt megelőzően lehetőséget kínál a kapcsolatépítésre, és így lehetővé teszi a vásárlátogatás intenzív előkészítését. Ezenkívül az előadásfórumok programját a kiállítás ideje alatt élőben közvetítik, és a kiállítás után is elérhető. A myFACHPACK asztali számítógépen, de egy alkalmazáson keresztül útközben is használható.

 

PACKBOX, TECHBOX és INNOVATIONBOX előadásfórumok
A két fórum, a PACKBOX (7. csarnok) és a TECHBOX (3C csarnok) különösen népszerű a közönség körében. Idén ezeket kiegészíti az új kiállítói fórum, az INNOVATIONBOX (4. csarnok). Itt minden nap neves szakértők szakmai előadásai és vitakörök kerülnek megrendezésre.

 

A PACKBOX minden nap egy átfogó témára összpontosít:
"Fogyasztók és kereskedelem" (28.9.21), "Fenntarthatóság és innováció" (29.9.21) és "Design és anyag" (30.9.21). A fő előadók Roman Klis a Klis Designtól, Matthias Giebel a B & P Consultants tanácsadó ügynökségtől és Katrin Oeding a Studio Oedingtól.

 

 A TECHBOX kiemelt témái:
"Erőforrások és fenntarthatóság" (28.9.21), "Innováció és nyereségesség" (29.9.21) és "Digitalizáció és átalakulás" (30.9.21). Vera Fritsche a VDMA Élelmiszer- és csomagológépek Szövetségétől, Sonja Bähr a Tilisco tanácsadó ügynökségtől, a nemzetközileg elismert Mintel tanácsadó cég előadói vagy az olasz csomagológépek szövetsége, az UCIMA előadói és még sokan mások betekintést nyújtanak a csomagolási piac aktuális fejleményeibe.

 

Mindhárom fórum teljes programja megtalálható a FACHPACK.de/programme oldalon.

 

FACHPACK 2021

 

Külön kiállítás a fenntartható csomagolástervezésről a 7. csarnokban
A fenntartható életmód egyre több fogyasztó számára fontos. Ez nemcsak a termékre, hanem a csomagolásra is vonatkozik. Ezért kívánatos a vonzó, környezetbarát design. A NürnbergMesse és a bayern design együttműködésével a 7-es csarnokban megrendezett "Fenntartható csomagolástervezés" című külön kiállítás a fenntartható csomagolástervezés különösen sikeres példáit mutatja be, és inspirálja a látogatókat, akik saját csomagolási megoldásokat keresnek.
Start-upok a támogatott közös standon és a PACKBOX Forumon

 

A friss, szokatlan ötletek mindig keresettek és az induló vállalkozások ezeket kínálják a FACHPACK-on. A látogatók a csomagolóipar start-up vállalkozásait a fiatal innovatív vállalkozásoknak szánt, támogatott BMWi közös standon és a 7A csarnokban található nemzetközi Start-up Area-ban találják meg. Ott mutatják be innovatív termékeiket és eljárásaikat az érdeklődő csomagolási szakembereknek.

 

A PACKBOX Fórumon szeptember 30-án, csütörtökön megrendezésre kerülő első FACHPACK Start-Up Slam is izgalmasnak ígérkezik ebben az összefüggésben. Itt azt a kérdést járják körül, hogy a start-up vállalkozások az innováció első számú hajtóereje-e, megvitatják a legjobb gyakorlatokat és megosztják egymással a sikertényezőket.

 

Díjkiosztó ünnepségek: A legjobbak a reflektorfényben

A FACHPACK 2021-en ismét színpadra kerül a Német Csomagolási Díj, a csomagolás legnevesebb európai seregszemléje. A díjat a Német Csomagolási Intézet (dvi) ajánlja fel, és tíz kategóriában osztják ki a vásár első napján. A FACHPACK prémium partnerként a fiatal tehetségeknek járó különdíj odaítéléséért felel. A csomagolási díj nyertesei egyúttal a Csomagolási Világszervezet (WPO) WorldStar-jára is jelölhetik magukat.
A 2019-es sikeres premier után a FACHPACK-on a Fenntarthatósági Díjakat ismét a vásár harmadik napján, a PACKBOX Forumban adják át a FACHPACK-on. A szervező a Packaging Europe brit szaklap.

 

Egyéb pavilonok és találkozási pontok

A 6. csarnokban immár harmadik alkalommal lesz szövetségek pavilonja. Ezen a hálózatépítő területen mintegy tucatnyi szövetség nyújt tájékoztatást és tanácsadást a szövetségi szolgáltatásokról és az európai csomagolóipar nemzeti különbségeiről. A Labels & More pavilon is újra megrendezésre kerül.

 

Higiéniai koncepció: személyes kapcsolatépítés lehetséges

A vásár biztonságos látogatásának garantálása érdekében széles körű védelmi intézkedéseket és részletes higiéniai koncepciót dolgoztak ki: Érintésmentes fizetés, online jegyfoglalás, kézfertőtlenítési lehetőségek, a kiállítótermek és kongresszusi termek korszerű szellőztetési koncepciója, valamint a digitális érintkezési és belépési nyilvántartáson keresztül történő nyomon követhetőség csak néhány példa. A kiállítótermekben található úgynevezett közösségi területek lehetővé teszik a személyes kapcsolatépítést a távolsági szabályok betartása mellett.

 

További információk: https://www.fachpack.de/en