Gmund Colors – Színek és felszíne

Gmund Colors – Színek és felszíne

Számoljunk! 48 szín + 4 felület + 48 óra mind a 4 városban = 1000 lelkes vendég és 1000 új Gmund Colors rajongó. A Papyrus és a Gmund Paper egy nagy német turnéra indult Hamburg, Köln, München és Berlin állomásokkal.

 

Csukott szemmel egy átlagos ember körülbelül 30 különböző színt tud elképzelni. Egy kreatív dizájner vagy egy vizuális művész akár 50-t is. És végül egy profi szín szakértő kb. 80 színt láthat maga előtt. Egy, a színek és azok érzékeléséről szóló hosszú kutatás után a Gmund Paper felfedezte, hogy a legtöbb ember 48 különböző színt tud sikeresen felismerni és megérteni.

 

Két év fejlesztő munka a Gmund kreatív laboratóriumaiban. Finoman harmonizált, átfogó, alapos és kiválóan kombinálható. Az összes fontos színcsoport megjelenik a Gmund Colors 48-as színárnyalatában.

 

A legfontosabb színekhez színátmenetek tartoznak: 9 különböző kék, 4 hideg és 5 meleg szürke, 7 zöld, 5 barnás árnyalat és a tökéletes piros. A színek kinézete mellett, ez az új rendszer a potenciális papíron való felhasználást is figyelembe veszi. A céges színek listáját a kék vezeti 70%-os népszerűséggel, míg a barna és a zöld az ökológiai és környezetvédelmi listát vezeti. A meleg árnyalatok megnyerik az ügyfelek szívét és a fehér szín a formális információk kedvelt háttere.

 

„Nagyon büszkék vagyunk a Gmund Colors új színrendszerére. Sikeresen meghatároztunk általános érvényességű papír színeket. A Gmund Colors olyan, mint egy szín fan(rajongó vagy ventilátor) a papírok számára.” – magyarázza a negyedik generációs papírkészítő, Florian Kohler.

 

A Gmund összesen 201 részletes leírást fejlesztett ki a 48 színhez és 4 felülethez. A Gmund Colors Matt-nek természetesen esztétikus és egyedi tapintású. Keresztül-kasul színes, ez a kézzel készített matt papír nem lehetne autentikusabb. A színek és árnyalatok meglephetik, lenyűgözhetik vagy egyszerűen ’megérinthetik’ a nézőket.

 

A Gmund Colors Felt 9 kiválasztott színt és egy nyilvánvalóan lenyűgöző felületet tartalmaz. A nemez mintát a papír vizes részeinek nedves rostjaira viszik fel, hogy a rostok, a szín és a textúra között egy alapos összhang jöjjön létre.

 

A Gmund Colors Metallic 12 színből áll. A csillogó felülettel, nagy adag pigmenttel és a legfinomabb domborművel, ez a választék a Gmund 40 éves fémes papír gyártás tapasztalatainak eredménye. A papírok csillogó tükörképe és három dimenziója minden papír alapú kommunikációt a legjobb fénybe helyezi.
A kollekciót 7 Gmund Colors Transparent papír zárja. A színek némileg áttetszőek, de fényesek. Az átlátszó változat meggyőzi a nézőket az intenzív árnyalatokkal, amiket áttetsző papírokkal kombinálnak, hogy ideális párok készülhetnek.

 

Minden kombinálható, legyen az fémes, áttetsző, nemez vagy matt. A választékot a teljesen megegyező színek más-más felületen történő felhasználása teszi egyedivé. Rendszeres és kölcsönösen kombinálható.

 

„Az ügyfeleink kihasználhatják az összes lehetőség előnyeit és így figyelemfelkeltő szín kombinációkat készíthetnek csomagolásokhoz, meghívókhoz vagy marketing anyagokhoz.” – mondja Florian Kohler. „Tokió, Moszkva, Boston, Los Angeles vagy Berlin – a Gmund Colors elérhető és azonnal szállítható világszerte.”