Gmund Papier megerősítéssel a jövőbe

Gmund Papier megerősítéssel a jövőbe

A Gmund Papier vezetésében változások történtek. Herbert Eibach 2023. január elsejei hatállyal átadta a termelés, a humánerőforrás, a pénzügyek és az értékesítés egy részét az új ügyvezető igazgatónak, Torsten Dreke-nek.

 

Herbert Eibach a felszabaduló kapacitást a 100 százalékban újrahasznosított papírt gyártó új franciaországi üzem integrálásába, valamint a Gmund Papier távol-keleti bővítésébe fekteti.

 

"Ezzel további, sokéves tapasztalattal rendelkező erősítést kaptunk a Gmund am Tegernsee-i telephely számára" - hangsúlyozza Florian Kohler, a Gmund Papier tulajdonosa és ügyvezető igazgatója (jobbra).

 

Az új vezetés másik fókuszpontja a Gmund Paper Industrial. Egy olyan növekedési terület, ahol a fogyasztási cikkek csomagolási ágazatának hatékony papírgyártása együttműködik a növényeken alapuló új, környezetbarát papírtermékek kutatásával. Ez a nemzeti és nemzetközi márkagyártók előnyére válik.

 

A Gmund Papier 1829 óta áll a papírkultúra és a természetes papírból készült egyedi kommunikációs eszközök ökológiai előállítása mellett. A Gmund am Tegernsee-i fejlesztési és gyártási telephelyen személyre szabott megoldások születnek a fenntartható márkaképviselethez.

 

A vállalat az áram 100 százalékát vízenergiából nyeri, számos kollekció Cradle to Cradle tanúsítvánnyal rendelkezik és CO2-semleges. A vállalat 2021-ben elnyerte a Német Fenntarthatósági Díjat a kenderpapír, mint csomagolási alternatíva ipari előállításáért. A papír mintegy 75 százalékát exportálják.