Xerox Trivor®

Innovatív tintát vezet be a Xerox

Számos kereskedelmi forgalomba hozott nyomtató esetében az inkjet (tintasugaras) technológiával elért megtakarítás szinte érzékelhetetlen a nyomtatáshoz használt papír elő-vagy utókezelésének költsége miatt, vagy éppen azért, mert a feladat elvégzéséhez speciális, tintasugaras nyomtatáshoz való papírt kell vásárolni.

 

Legalábbis eddig ez volt a helyzet. Azonban a Xerox Trivor® 2400 High Fusion Inkjet Press nyomdagép piaci bevezetésével gyökeres fordulat várható. A berendezést ellátták a Xerox új, erős fúziós tintájával (High Fusion Ink), amellyel a nyomdai műveletek jelentősen egyszerűsödhetnek. Ennek köszönhetően ugyanis a Trivor 2400 gond nélkül, magas minőségű nyomatokat előállítva kezeli az ofszet bevonatos papírokat, és így a jövőben már semmi szükség sem lesz alapozásra, felületkezelésre, vagy hozzáadott eszközök alkalmazására.

 

A Trivor® 2400 High Fusion Inkjet nyomdagép hozzásegíti a nyomdákat ahhoz, hogy kibővíthessék a kínálatukat költséghatékonyan gyártható, magasabb értéket képviselő, személyre szabott termékekkel, amelyek közé a direkt levelek, a katalógusok, a magazinok és a színes könyvek is tartoznak. Ezeknek a nyomtatványoknak az előállításához is használható az erős fúziós tinta, aminek a specialitása főleg abban rejlik, hogy ofszet médián is optimalizált a festékterülése és a száradása matt, selymes, vagy fényes felületen is 60-tól 250 gramm felülettömegig, és akár 80 méter/perc sebesség mellett.

 

„A sebessége, a kiváló színtartománya és a papír elő-vagy utókezelése nélküli ofszet bevonatos nyomatok előállítása teszi a Trivor® 2400 High Fusion Inkjet nyomdagépet valódi technológiai áttörést jelentő iparági innovációvá az inkjet berendezések vonatkozásában.” – hangsúlyozta Major András, a Xerox Magyarország nyomdaipari üzletágvezetője. Hozzátette amellett, hogy ezt a berendezést az ofszet papírokra optimalizált előnyeire fókuszálva vezetik be, a termék kiválóan alkalmas arra is, hogy számos, bevonat nélküli nyomathordozó esetében is költséghatékony alternatívát biztosítson változatos nyomdatermékek előállítására.

 

Az idei Print17 kiállításon rangos MUST SEE ‘EMS díjjal kitüntetett Trivor® 2400 High Fusion Inkjet nyomdagép 2017. októbertől lesz elérhető világszerte, így Magyarországon is a Xerox kínálatában.

 

A Xeroxról:
A Xerox egy 11 milliárd dollárt érő, vezető technológiai vállalat, amely megújítja a módját annak, ahogy a világ kommunikál, kapcsolatot teremt és dolgozik. Szakértelmünk sokkal fontosabb, mint valaha, ahogy ügyfeleink – cégmérettől függetlenül – arra összpontosítanak, hogy javítsák termelékenységüket, maximalizálják nyereségességüket, illetve növeljék az elégedettségüket.  Mi támogatjuk őket ebben. Tesszük mindezt a kis-és középvállalkozásokért, a nagyvállalatokért, a közszféráért, a nyomdaipari szolgáltatókért, illetve azon partnereinkért, amelyek őket szolgálják ki.
Tisztában vagyunk azzal, hogy mi a munka lényege és ismerjük annak minden számításba vehető formáját. Magunkénak érezzük a mindinkább komplexebbé váló papíralapú és a digitális világot. Iroda és mobil. Személyes és közösségi. Az egész világon – több mint 160 országban – a technológiánk, szoftvereink és szakembereink nap, mint nap sikeresen navigálnak ezen metszéspontok között.
Automatizáljuk, személyre szabjuk, csomagoljuk, elemezzük és biztonságossá tesszük az információt annak érdekében, hogy mozgásban tartsuk az ügyfeleinket a felgyorsult tempó mellett is. További információkért kérjük, hogy látogassa meg a www.xerox.com oldalt.