Ismét kinyit a gyomai Kner Nyomdaipari Múzeum

Örömmel tájékoztatjuk az érdeklődőket arról, hogy július közepétől ismét kinyit a gyomai Kner Nyomdaipari Múzeum a hétvégén és a munkaszüneti napokon, a 2009. szeptember 30-ig terjedő időszakban.

 

Az általános gazdasági válság egyik nagy vesztese a nyomdaipar. Csökkent a megrendelők száma és a megrendelések mennyisége. Ezért kényszerültünk a múzeum költségeinek csökkentésére. A privatizáció óta a tulajdonosok több mint 100 millió forintot költöttek a múzeum fenntartására.

 

A jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben a munkahelyek megőrzése mindennél fontosabb a nyomda számára is. A magyar kultúrkincs szerves részét képező múzeum működtetéséhez az elmúlt másfél évtizedben semmiféle állami támogatást nem kaptunk. A Gyomai Kner Nyomdán kívül a költségeket a személyi jövedelemadó egy százalékos felajánlásai, valamint néhány tárgy beszerzésére és helyreállítására elnyert kisebb pályázati összegek fedezték. 2002-ig a békéscsabai Kner Rt. is hozzájárult a fenntartáshoz.

 

A múzeum támogatására jött létre a Kner Múzeum és Könyv Alapítvány.

 

Azok a magánszemélyek és intézmények, akiknek velünk együtt szívügye a múzeum nyitva tartása, illetve annak bővítése, valamint a gyűjtemény gyarapítása – az alapítvány támogatásával fejezhetik ki ebbéli szándékukat.

 

Számlaszám:
Kner Múzeum és Könyv Alapítvány
10402609-26012582-00000000

 

A teljes közlemény letölthető:

Csatolmány: