Nyomdai Kalandok - Egyedi tervezésű mestermunkák

Nyomdai Kalandok - Egyedi tervezésű mestermunkák

A Nyomdai Kalandok a Magyar Nyomdász Társaság új szakmai programja, amely a jövő egyedi tervezésű nyomdai kínálatának népszerűsítéséről szól.

 

Projektünk kereteit a folyamatos változásokkal lépést tartva, az aktuális trendeket követve, a jelen kihívásaira reflektálva alakítottuk ki. A különleges nyomdai technikák alkalmazása és az egyedi tervezés nem mindennapivá teszi a hétköznapi használatra szánt tárgyakat. A Nyomdai Kalandoknak köszönhetően Te is segítséget kaphatsz ahhoz, hogy könnyedén kifejezd saját stílusod és személyiséged.

 

A változó világban a mi értékrendünk is folyamatosan gazdagodik. Ami azonban állandó marad, az a vágyunk, hogy a legmagasabb színvonalat képviseljük. Ez a gyártási technológiák és az alapanyagok kiválasztásánál is nyilvánvalóvá válhat számodra. Kiemelt értékként gondolunk a környezettudatosságra, ezért arra törekszünk, hogy minden tekintetben megfeleljünk a fenntartható ipari termelésnek.

 

A szakmai programunk különböző elemeivel az élet valós kalandjaira kívánjuk felhívni a figyelmet. Célunk, hogy a mindennapok fűszereként egyedi élményeket nyújtva a tapintható és látható valóság nagyszerűségére, a környezet, a természet szeretetére, a használati tárgyak megbecsülésére, a személyes jelenlét jelentőségére ösztönözzünk.

 

A legifjabb és legidősebb generációkban is szeretnénk felkelteni az érdeklődést a hagyományos nyomdai technikák iránt. A nyomtatott művészet ereje és varázsa nyer kifejezést ebben az innovatív projektben, amelynek te is a részese lehetsz. Tarts velünk, szakadj ki egy mások által elképzelt és teremtett illúzióból, és fedezd fel a téged körülvevő világ csodáit!

 

Annak érdekében, hogy a Nyomdai Kalandok keretei között hatékonyan tudjuk képviselni törekvéseinket, a projekt megvalósításának különböző formáiban és folyamataiban résztvevő, kapcsolódó szakmák képviselőivel rendszeres kommunikációra, közös gondolkodásra törekszünk. Az egyesület inspiráló és innovatív környezetben működik együtt a hazai grafikusok, a tervezők legkiválóbb képviselőivel. A közös fejlesztések keretei közt a nyomdászat eszközeivel olyan érdekes és izgalmas megjelenések kialakítására törekszünk, amelyekkel előremutató és időt álló értékeket teremthetünk számodra.

 

Hiszünk benne, hogy egyesületünk jelen projektje által a hagyományainkat megújítva hidat emelhetünk a digitális élet és a környezet csodáit kínáló valós világ közé. Reményeink szerint a nyomdai kínálatunk új nemzedéke a legújabb generációkat is arra sarkalja, hogy teremtő erővel, gondolattal alakítsák a jövőt, és ne mulasszák el a környezetükben rejlő valós értékek felfedezését, a pillanat megélését.

 


      

 

Őshonos fák füzetsorozat

A projekt első elemeként olyan füzetsorozattal bővítjük a palettánkat, (2024 márciusi megjelenés) amelynek egyedi dizájnját a Magyarországon leggyakrabban előforduló öt őshonos fa inspirálta:

 

  1. a kocsányos tölgy, melynek legidősebb magyarországi példánya 700 éves.
  2. az ehető termésű, májusban virágzó bükkfa.
  3. a lombját januárig hullató közönséges gyertyán.
  4. a mezei juhar, amelynek egyik példánya alatt a Bánk Bán dallamai is megszülettek.
  5. a szaunák fűtésére alkalmas, népi gyógyászat által kedvelt nyír.

 

A borítón látható, a fa ágát, termését, levelét megörökítő illusztrációk Szalay Andrea munkája és a rövid ismertetések a OEE (Országos Erdészeti Egyesület) mellett a látványvilágot egy-egy 3D dombornyomott levél is gazdagítja a borítón.

 

Engedd, hogy a levél érintése kiszakítson a hétköznapi szürkeségből és köréd varázsolja egy pillanatra a természetet. A füzet által megelevenedő erdő nem csak a természetjárásra és a környezet lélegzetelállító csodáinak értékelésére, hanem apró részleteinek megfigyelésére is inspirál. Ezen különleges kiadványainkon keresztül szeretnénk bemutatni, hogy a nyomdai lehetőségek milyen távlatokat adhatnak a természet megtapasztalására.

 

Meríts te is inspirációt a természet és a különleges grafikák közötti kapcsolatból! Használd füzeteinket munkahelyi jegyzetelésekhez vagy tanuláshoz, örökítsd meg benne naplószerűen élményeidet és érzéseidet, gyűjts benne idézeteket vagy recepteket!

 

A jövő a múltban gyökerezik – álmodj, és tarts velünk a jövő ösvényein.