Sun Chemical piacra dobta a új SunWave Lumina UV festékcsaládot

Sun Chemical piacra dobta a új SunWave Lumina UV festékcsaládot

A Sun Chemical növeli a környezeti fenntarthatóságot az új UV-LED festékeikkel. A Sun Chemical piacra dobta a SunWave Lumina UV nyomdafestékek továbbfejlesztett és fenntarthatóbb verzióit kereskedelmi nyomtatás céljából.

 

Az új festékek, amelyek kereskedelemben már elérhetők az európai piacon is, már nem igénylik az EU „egészségkárosító” címkézését. Megfelelnek a skandináv Nordic Swan Ecolabeling szigorú környezeti normáinak, és teljes mértékben megfelelnek az EuPIA nyersanyagra vonatkozó irányelveinek.

 

A Sun Chemical szerint a továbbfejlesztett nyomdafestékek az INGEDE (Nemzetközi Ipari Testület) 11. módszer kritériumai szerint is tisztíthatók, amely hozzájárul a nyomtatott termékek újra feldolgozhatóságát.

 

Az új festékcsalád, alkalmasak az összes íves nyomdagépen szabványos ofszetnyomtatásra az ISO 12647 szabvány szerint. A gyártó elmondta, hogy „folyamatosan kiváló teljesítményt nyújtanak nagyon magas nyomtatási minőség mellett és kiváló pontnövekedéssel”.

 

Ezenkívül a legújabb rendkívül reaktív UV-gyantarendszer állítólag „kivételesen kikeményedik” UV-LED-del és alacsony energiájú higanylámpákkal egy- és kétoldalas nyomtatásnál.

 

A Sun Chemical Energy Curing Products Europe marketing menedzsere, Jonathan Sexton elmondta: „Büszkék vagyunk arra, hogy technológiai vezetők vagyunk az alacsony energiájú UV-nyomtatásban, és továbbra is felhasználjuk tapasztalatunkat, hogy folyamatosan javítsuk a környezeti fenntarthatósági elvárásokat termékkínálatunkban.

 

„A SunWave Lumina UV festékeket már eddig is nagyra értékelték nyomtathatóságuk és alacsony energiaigényük miatt. Miután tovább fokoztuk a kínálatunknak a  környezeti fenntarthatóságát, örülünk, hogy ezt a Nordic Swan Ecolabelling is elismerte. "