Támogatási program 2024

Támogatási program 2024

Kedves Kollégák, Nyomdászok, Támogatóink!

 

Az idei évben szeretnénk megújítani a támogató kampányunkat a Kézműves Nyomdaműhely szakmatörténeti kiállításunkhoz.

Műhelyünk célja a 19. századi nyomdászat és a hozzá kapcsolódó munkafolyamatok bemutatása mellett minden látogatóknak lehetőség van kipróbálni a korabeli gépeket, eszközöket.

A fém Gutenberg présen a nyomtatás mindenkinek óriási élmény, és a saját nyomatokat haza is vihetik emlékként.

 

 

Miért is tartjuk fontosnak, hogy a fiatalok kézzelfogható közelségbe kerüljenek a nyomdász szakmával?

 

Napjainkban az internet és az elektronikus kommunikációs eszközök elterjedésével a fiatalabb korosztály egyre kevesebbet olvas hagyományos könyvből. Lassan felnő egy olyan generáció, melynek tagjai már könyvet ritkán vagy szinte soha nem vesznek a kezükbe.

 

Tudjuk és hisszük, hogy ezen változtatni kell, és ezt csak úgy lehet, ha már a legkisebbeket megszólítva megmutatjuk nekik, hogyan készül egy könyv, a könyv készítése mekkora munka volt egykoron és miért érdemel a könyv megkülönböztetett figyelmet és tiszteletet. Mennyire szép és más érzés kézbe venni egy igényesen elkészített nyomdaterméket abból olvasni, tanulni, írni, rajzolni, és önálló gondolatokat nyerni.

 

Idén több szakmai programmal készülünk, amelyeknek fő célja a nyomdászat a hagyományőrzés és a mai technológiák megismertetésé különböző termékeken keresztül, illetve a könyvolvasás népszerűsítése a fiatalabb korosztálynak.

 

Céljainkról és szakmai programjainkról itt tájékozódhat részletesebben>>

 


 

2024 -ben szeretnénk minden hozzánk érkező diáknak ingyenessé tenni a kiállításunk megtekintését. A statisztikák alapján egy évben 3300-4000 fő diákjegyet értékesítünk. az idei támogató kampányunkban lehetőség van diák belépők megvásárlásával támogatni, hogy minden érdeklődő diák megismerje a nyomdászat szépségét. Az osztálykirádulások kiemelt programja lesz műhelyünk az ingyenes belepővel.

 

Az idei támogatási célunk 4000 db diákjegy 200 Ft/db

 

Ön vagy az Ön által képviselt cég annyi diáknak tud ingyenes belépőt biztosítani amennyi támogató jegyet megvásárol.

Mivel ezt egész évben szeretnék biztosítani igy közös célunk, hogy a teljes 4000 db jegyet értékesíteni tudjuk, és ehhez kérjük az Ön segítségét is.

 

Minden ingyenes diák belépőhöz készítünk egy kis ismertető anyagot, amelyben bemutatjuk a támogatást, a támogatókat, és a célját a programnak.

 

Tegyünk közösen a nyomdászat és az igényes nyomdatermékek népszerűsítésért és mutassuk, meg hogy összefogással sok minden el lehet érni. A nyomdászok összefogása méltán volt elismert. Tudjuk és hiszünk benne, hogy ez az összefogás még ma is megvan. Ezért kérünk minden kollégát, aki megteheti, segítsen. Valahol minden nyomdász szívében ott van egy darab abból a múltból, amit mi újra akarunk éleszteni és látogatóinknak bemutatni.

 

Szeretnénk, ha a tagjaink, támogatóink saját kapcsolatrendszerét, szakmai kapcsolatait megmozgatva, igazi szakmai összefogásban, közösen biztosítani tudnánk az idei évben a diákok ingyenes belépőjét. Ehhez nem kell mást tennünk, mint a 4000 db diákjegyet értékesíteni.

 

A befolyt összegből a következő kiadásokat tudjuk biztosítani: - bérleti díj, - rezsi költségek, - biztosítási díjak, - minimális működési költségek. Az egész éves felügyeletet és a napi működtetést a kiállítás helyi bevételeiből fedezzük.

 

Ezt a lehetőséget szeretnénk minél szélesebb körben megosztani és felhívni minden kolléga figyelmét erre a lehetőségre. Ezen oldalon folyamatosan nyomon követhető a befolyt összeg illetve minden támogató nevét megjelenítjük.

 

Számítunk mindenki segítségére, hiszen közösségi összefogásban igazán nagy dolgokat tudunk elérni.

 

Készítettünk egy közvetlen vásárlási lehetőséget a www.mini-konyv.hu webshopunkban. Minden vásárlásról számlát állítunk ki. Támogató jegy vásárlás >>

 

Köszönjük mindenki támogatását.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

4000/2395

 

Marosits Zoltán  (5)
Petró Dávid  (100)
Fekete Attila  (25)
Zsiga Róbert (50)
Tóth József (50)
Tomcsányi Péter (100)
Gajda László (5)
Herczeg Csongor - Herczeg Reklámdekor Kft (50)
Aradesign Kft. (20)
Bodnár Tamás (100)
Mórotz Kálmán (20)
Pataki Lajos (50)
Juhász Péter  (15)
Koszár Zoltán (20)
Dr. Horváth Csaba (100)
Dornbach Péter (50)
Barna Péter (25)
Zsivanov Orietta (10)
Lángos Tamás (10)
Naor Gabriel  (10)
Frankó János (15)
Zsellér Ágoston - Bizcard Kft. (20)
Ónodi Róbert - DePress Kft. (100)
Pálfi György László (80)
Éri Ingrid - Ingrid & Enikő Kft (40)
Apor Judit (15)
Somogyi Róbert László - Papírtáska Kft (100)
Intergraf Kft. (100)
Muzsik Istvan (50)
Schönviszky Miklós (50)
Kovácsné Tyirják Katalin (50)
Farkas Irén (25)
Szilágyi Adrienn  (20)
Tihanyi Lászlóné (5)
Gellért Katalin (15)
Máthé Mária (10)
Bónis Bertalan (5)
Pesti Sándor (25)
Kóczán Zsófia (10)
Halász Geza (20)
Kner Munkavállalói Közösség - Marzek Kner Packaging Kft (480)
Czöndör Mihály Lajos  (30)
Molnár Anikó (10)
Józan Attila (15)
Winkler Gábor (30)
Buru Péter (25)
Hahn Katalin (10)
Boda László (10)
Dornbach Peter (50)
Bánfalvi István Dániel (30)
Csöndes Zoltán- GYOMAI KNER NYOMDA ZRT. (100)
Cseh Lilla (5)
Linn Attila (5)
Persovits József (25)