Tizenkét irodalmi alkotásból készült könyv a Canon Hungária támogatásával

Tizenkét irodalmi alkotásból készült könyv a Canon Hungária támogatásával

Regény, novella, mese, tanulmány és verseskötet is megtalálható a Canon kilencedik alkalommal meghirdetett Digitális Könyvnyomtatási Pályázatának nyertes pályaművei között. A művenként 250 példányban kiadott irodalmi alkotások közül a legszebb kötet különdíját az idén Merza József Mivé lesz az ember? című esszégyűjteménye nyerte el.

 

A Canon Hungária immár kilencedik alkalommal hirdette meg Digitális Könyvnyomtatási Pályázatát a Magyar Írószövetséggel együtt, amelyre idén több mint  harminc pályázat érkezett. Ezek közül a szakmai zsűri tizenkét olyan művet választott ki, amelyek mindegyikét 250-250 példányban ki is nyomtatták.

 

A kötetek nyomtatási költségét a Canon finanszírozta, míg a szükséges papírt az Europapier biztosította, a nyomdai és kötészeti munkát pedig a Kapitális Nyomdaipari Kft. végezte a nyertesek számára. A nyertes pályaműveket könyvesboltokban bárki megvásárolhatja, utánnyomásukról a fogadtatás függvényében maguk a kiadók dönthetnek.

 

Ahogy a korábbi években, a zsűri ezúttal is díjazta a nyertes pályaművek borítóit és kivitelét, a legszebb könyvnek járó díjat Merza József matematikus, tanár, szakfordító Mivé lesz az ember? című esszékötete nyerte el, amely a Napkút Kiadó gondozásában jelent meg.

 

„Örömmel tölt el minket, hogy az idei pályázaton támogatópartnereinkkel közösen háromezer olyan kötet megjelenését tettük lehetővé, amelyek ezen összefogás nélkül sosem jelenhettek volna meg papírkötetként. A digitális nyomtatás lehetősége óriási lehetőség a szerzők és a kiadók számára. A hazai könyvpiacon, már egyre több könyvet adnak ki, ám az egyes művek eladott példányszámai csökkenek. A digitális nyomtatás révén gazdaságosan és rövid határidővel lehet kisebb volumenben is könyveket nyomtatni és után-nyomtatni is.”- mondta el Szalai István, a Canon kereskedelmi célú nyomtatás üzletág-igazgatója a kötetek bemutatóján.

 

A 9. Digitális Könyvnyomtatási Pályázat keretében az alábbi művek jelenhettek meg:

 

 • Ágoston Tamás: A repülés kezdetei (versek)
 • Hamar Péter: Karöltve a kísértettel. Balázs Béla utolsó évei (tanulmány)
 • Kada Erika: Tündér-határon túl. Áprily Lajos vallásos költészete (tanulmány)
 • Dr. Lőke Miklós Péter: A műtőlámpa fényében (novellák)
 • Magyar Tünde: Bodzafalva meséi (mesék)
 • Merza József: Mivé lesz az ember? (esszék)
 • Paládi Zsolt: A sötét oldal (regény)
 • Papp Dénes: Csóva (novellák)
 • Rojik Tamás: A csillagos égig (regény)
 • Tasnádi István: Cyber Cyrano (színdarabok)
 • Veszelka Attila: Nyárutó a Tuilleriák kertjében (versek)
 • Weiner Sennyey Tibor: Az anakronista (elbeszélések)

 

A Canon Europe-ról
A Canon Inc. a világ egyik legismertebb és legkedveltebb márkája a képalkotó technológiák és szolgáltatások világában. A Canon Europe a világ120 országában van jelen, és hozzávetőlegesen 19 000 alkalmazottat foglalkoztat az EMEA régióban, mely a Canon globális bevételének közel harmadát adja minden évben.
Az 1937-ben alapított Canon már 80 éve vezető pozíciót tölt be a képek világában és folyamatosan arra ösztönözi az embereket, hogy újragondolják mi mindenre lehetnek képesek a képalkotáson keresztül. A Canon megoldásaival és termékeivel a felhasználók életét gazdagítja, legyen szó magán- vagy üzleti felhasználásról a kameráktól a nyomtatókon keresztül az üzleti tanácsadásig vagy orvosdiagnosztikai eszközökig. A cég mindennapi működését a Kyosei filozófia határozza meg, melynek lényege együtt dolgozni a közjóért.
További információ a Canonról: http://www.canon.hu és https://www.facebook.com/hivatalosCanonMagyarorszag/