Pantone-Xrite

X-Rite és Pantone egyesülés

Az X-Rite Inc. piacvezető vállalat a színmérés, színkommunikáció és a formuláció területén örömmel jelentette a mai nap folyamán be hogy megszületett a végleges megállapodás amely szerint 180 millió dollárért megvásárolja a Pantone Inc. céget. A két, a maga területén piacvezető cég egyesülése várhatóan 2007 végére fejeződik be.

 

A megbízható, pontos színeket a Pantone színskálái, színmérő és -kalibráló eszközei biztosítják a nyomdaipartól a divattervezésig szerte a világon. A vállalat 42 millió dolláros bevételt hozott a 2006-os évben. A Pantone több mint 100 országban van jelen megbízható színmérő eszközeivel.

 

Az akvizíciótól várt stratégiai, üzemviteli és pénzügyi előnyök:

 

- Az X-Rite piacvezető műszereihez illetve szoftvereihez hozzáadott értékként jelennek meg a Pantone színetalonok és ezáltal mégnagyobb piaci előny megszerzése.
- A Pantone termékek globális jelenlétének kiszélesítése
- Az X-Rite jövedelem bázisának növekedése
- Technológia és üzleti modellújítás felgyorsítása
- Marketing, adminisztráció területén jelentős szinergia megvalósítása

 

Az tranzakcióval kapcsolatosan az X-Rite számításai szerint mintegy 6.5 millió dolláros költséghatékonyságot ér el.
Az első év folyamán az X-Rite 5.5 millió dolláros készpénz átszervezést tervez a közös vállalaton belül.

 

"Larry Herbert és csapata beolvasztotta a Pantone céget egy nagyon sikeres üzleti vállalkozásba, amely mostmár részét képezi az X-Rite családnak." Mondta Tom Vacchiano az X-Rite Inc. elnök vezérigazgatója. "Tom Vacchiano, az X-Rite vezérigazgatója szerint a Pantone tapasztalata, hírneve és piaci helyzete - kiegészülve az X-Rite színmenedzselés terén nyújtott megoldásaival - tovább erősíti az amerikai székhelyű vállalat pozícióját a színkezelés terén."
"Mi hiszünk benne hogy az stratégiai akvizíció növelni fogja az X-Rite részvényeseinek és vevőink, alkalmazottaink, valamint partnereink értékét. "

 

"Szakértelmünket azzal bizonyítottuk hogy jókora stratégiai beszerzéseket integráltunk a közös üzletbe."

 

"Mi magabiztosak vagyunk, hogy sikeresen tudjuk egyesíteni az X-Rite Pantone céget és mi egy gyorsan fejlődő és egy méggyorsabban növekvő, vállalat leszünk a piacon."

 

"A Pantone és az X-Rite cég között az elmúlt két év örömteli együttműködésben telt a color management és a színkezelés területén."
Kijelentett Larry Herbert, Pantone elnök-tisztviselője.

 

"A vállallatunk feladata, hogy új gondolatokat vezessen be a színkommunikáció területén, amely miatt mindannyian nagyon lelkesek vagyunk, miközben egyesül a két cég, hiszen az X-Rite mégnagyobb erőforrásokat áldoz eme munkánkra."

 

A kombinált szervezet entitása:
Pantone új üzleti egység lesz X-Rite-on belül. A Pantone vezetők továbbra is fő szerepeket töltenek majd be a szervezetben.

 

Finanszírozás:
Ezt a tranzakciót kizárólag készpénzzel, amit új kölcsönökön keresztül fognak finanszírozni. Merrill Meglincsel, Fifth Third Bank, National City Bank, LaSalle Bank és GoldenTree Asset Management, LP elkötelezte akár 415 millió dollárig egy teljes adósságcsomagjába magát, hogy finanszírozza a tranzakciót és refinanszírozást az X-Rite-nak.

 

Befejezés:
A tranzakcióval kapcsolatban az előrejelzések szerint, a szokásos szabályozó jóváhagyásokkal együtt 2007 év végre várható.

 

Tanácsadók:
X-Rite-ért a befektetési banküzletért és pénzügyi tanácsadó szolgálatokért kizárólag Headwaters MB ÁLTAL, biztosító adósságfinanszírozást beleértve. A McDermott, Will & Emery törvényes tanácsot nyújtott. Goldman, Sachs &Co. szolgált a Pantone-nak és Skaddennek való pénzügyi tanácsadóként az Arps, Slate, Meagher & Flom LLP törvényes tanácsadást nyújtott a
Pantone-nak.

 

További információért keresse fel az X-Rite vagy a Pantone cég hivatalos honlapját.
www.xrite.com
www.pantone.com

 

Vagy keresse fel a Goodwill International Kft-t az X-Rite hivatalos magyarországi disztribútorát.

 

Boncza Attila
Nyomdaipari mérnök, üzletágvezető

 

Goodwill International Kereskedelmi Kft.
X-Rite hivatalos disztribútor
30/201-22-48
www.xrite.com
www.goodwillint.hu